Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Μειώνεται η κερδοφορία, σύμφωνα με την UBS

Το τρέχον επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ δεν έχει ακόμα φέρει αποτελέσματα, αναφέρει η UBS σε έκθεσή της με ημερομηνία 21/3, στην οποία διατηρεί την τιμή στόχο των 18 ευρώ και τη σύσταση ”reduce 2”. Η UBS μειώνει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της ΔΕΗ κατά 64% και 30% για το 2006 και 2007.

ΔΕΗ: Μειώνεται η κερδοφορία, σύμφωνα με την UBS
Το τρέχον επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ δεν έχει ακόμα δείξει αποτελέσματα, αναφέρει η UBS σε έκθεσή της με ημερομηνία 21/3, στην οποία διατηρεί την τιμή στόχο των 18 ευρώ και τη σύσταση reduce 2.

Η μετοχή της ΔΕΗ ολοκλήρωσε την συνεδρίαση της Τετάρτης στα 19,96 ευρώ.

Η UBS εκτιμά πως η αγορά θα απογοητευθεί από την έλλειψη κρατικών αποζημιώσεων που σχετίζονται με τις υποχρεώσεις της ΔΕΗ ως δημοσίου οργανισμού και την συνέχιση της τιμολογιακής πολιτικής ως το 2008.

Η UBS μειώνει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της ΔΕΗ κατά 64% και 30% για το 2006 και 2007, κυρίως λόγω της ακριβότερης αγοράς ενέργειας και της συνέχισης του ισχνού ελέγχου του κόστους που επέδειξε η εταιρεία κατά το γ’ τρίμηνο του 2006.

Ο διεθνής οίκος αναμένει σημαντική αύξηση του προσωπικού της ΔΕΗ το 2007 και μέχρι τις εκλογές του 2008 καθώς και συνέχιση του πληθωρισμού του κόστους, με την μεγαλύτερη ανησυχία να αφορά το αυξανόμενο κόστος των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας.

Επίσης, η UBS εκτιμά ότι η μείωση του μεριδίου αγοράς της ΔΕΗ θα αρχίσει να διαφαίνεται από το β’ εξάμηνο του 2007, ενώ οι εξαγορές στα Βαλκάνια θα μπορούσαν να δημιουργήσουν επιπλέον έξοδα.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ ανακοινώνει αποτελέσματα χρήσης 2006 στις 27 Μαρτίου.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v