Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Αύξηση 58,5% σε κέρδη 06 βλέπει η αγορά

Η Intralot, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία συστημάτων τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο, αναμένεται να έχει σημειώσει αύξηση 58,5% στα καθαρά κέρδη του 2006, καθώς το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου πέρυσι ενίσχυσε τον αθλητικό στοιχηματισμό στην Ελλάδα και την Τουρκία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Intralot: Αύξηση 58,5% σε κέρδη 06 βλέπει η αγορά
Η Intralot, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία συστημάτων τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο, αναμένεται να έχει σημειώσει αύξηση 58,5% στα καθαρά κέρδη του 2006, καθώς το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου πέρυσι ενίσχυσε τον αθλητικό στοιχηματισμό στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον μέσο όρο των προβλέψεων 10 αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters, τα καθαρά κέρδη της εταιρίας αναμένεται να έχουν διαμορφωθεί στα 110,78 εκατ. ευρώ, έναντι 69,9 εκατ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Alpha Finance, EFG Eurobank Χρηματιστηριακή, Eurocorp Χρηματιστηριακή, HSBC, Κάππα Χρηματιστηριακή, Marfin Analysis, P&K Χρηματιστηριακή, Praxis International Χρηματιστηριακή, Proton Χρηματιστηριακή και Πειραιώς Χρηματιστηριακή.

”Σχεδόν το ήμισυ των καθαρών κερδών της Intralot αναμένεται να έχει προέλθει από τις δραστηριότητες στην Ελλάδα και περίπου 30% από τις δραστηριότητες στην Τουρκία” είπε ο αναλυτής της HSBC κ. Πάρης Μαντζαβράς. ”Προβλέπω ότι τα προκαθορισμένα αθλητικά στοιχήματα στην Τουρκία διαμορφώθηκαν στο 1,2 δισ. ευρώ περίπου πέρυσι από 800 εκατ. το 2005”.

H Intralot διαχειρίζεται αθλητικά στοιχήματα ύψους 4,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και τη Μάλτα. Στην Ελλάδα διαχειριζόταν το επικερδές παιχνίδι προκαθορισμένου αθλητικού στοιχήματος Στοίχημα και λάμβανε προμήθεια 10% περίπου επί των πωλήσεών του από τον κρατικά ελεγχόμενο οργανισμό τυχερών παιχνιδιών ΟΠΑΠ. Το συμβόλαιό της για τη διαχείριση του Στοιχήματος έληξε στις αρχές του 2007.

Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο αυξημένος αθλητικός στοιχηματισμός από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στη Γερμανία το 2006 και η υψηλότερη απόδοση κερδών στους νικητές ενίσχυσε τις πωλήσεις του παιχνιδιού Στοίχημα κατά 58,7% πέρυσι στα 2,283 δισ. ευρώ.

Στην Τουρκία η κατά 45% θυγατρική της Intralot, η Inteltek, διοργανώνει το επίσης επικερδές αθλητικό στοίχημα για τον τουρκικό κρατικό οργανισμό τυχερών παιχνιδιών Spor Toto από το 2005.

Το αποκλειστικό συμβόλαιο της Inteltek θα έληγε στο τέλος του 2011, αλλά η Spor Toto θα πρέπει να προκηρύξει νέο διαγωνισμό μέχρι το 2008 έπειτα από αλλαγές στην τουρκική νομοθεσία νωρίτερα φέτος.

Αναλυτές είπαν ότι η ωρίμαση των συμβολαίων παροχής συστημάτων τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο αναμένεται επίσης να έχει ενισχύσει τα κέρδη της Intralot.

Η εταιρία, με παρουσία σε 32 χώρες, εφαρμόζει ένα επιθετικό σχέδιο επέκτασης τα τελευταία χρόνια.

Οι διεθνείς δραστηριότητες, που συνεισέφεραν 73% περίπου στις πωλήσεις του ομίλου τους πρώτους εννέα μήνες του 2006, ξεκίνησαν να αποφέρουν αποτελέσματα, απορροφώντας το κόστος έναρξης των εργασιών.

Η εταιρία έχει πει ότι αναμένει τα προ φόρων και οι πωλήσεις για το 2006 να ξεπεράσουν τα 220 και 700 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Η Intralot ανακοινώνει αποτελέσματα 2006 την Τρίτη, 27 Μαρτίου ή την Τετάρτη, 28 Μαρτίου, πριν από τις 10:30 ώρα Ελλάδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v