Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για μεγέθη ’06 της ΔΕΗ

Στα 70 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη 2006 της ΔΕΗ καταγράφοντας πτώση 48,4%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 5 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr. Για το δ΄ τρίμηνο του 2006 εκτιμάται ότι η Επιχείρηση θα καταγράψει ζημίες ύψους 1,9 εκατ. ευρώ.

Δημοσκόπηση του euro2day για μεγέθη ’06 της ΔΕΗ
Στα 70 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη 2006 της ΔΕΗ, καταγράφοντας πτώση 48,4%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 5 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr.

To εύρος των εκτιμήσεων κυμάνθηκε μεταξύ 42 και 80,8 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι ο ρυθμός αύξησης των δαπανών είναι υψηλότερος του αντίστοιχου ρυθμού ενίσχυσης των εσόδων.

Προβλέψεις παρείχαν οι: JP Morgan, ΗSBC, Μarfin–Egnatia, P&K και Proton.

O αναλυτής της HSBC, κ. Π. Μαντζαβράς, προέβλεψε ότι τα κέρδη θα επηρεαστούν, μεταξύ άλλων, από την αύξηση κατά 21% στα κόστη του πετρελαίου και κατά 32% στα κόστη του φυσικού αερίου, ενώ τόνισε ότι η ενίσχυση κατά περίπου 5% στα τιμολόγια της Επιχείρησης δεν αρκεί ώστε να καλύψει τις αυξανόμενες δαπάνες.

Τα EBITDA της ΔΕΗ προβλέπεται να υποχωρήσουν κατά 11%, στα 807 εκατ. ευρώ, με το εύρος των εκτιμήσεων να ποικίλλει μεταξύ 785 και 827,4 εκατ. ευρώ. Η αναλύτρια της Marfin–Egnatia, κ. Στ. Δημαράκη, προέβλεψε ότι η αδυναμία των EBITDA θα οφείλεται στην αδύναμη κερδοφορία που θα προέρχεται από εξωγενείς παράγοντες.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι έως τώρα δεν έχουν υπάρξει ”αποδείξεις” σοβαρών προσπαθειών αναδιοργάνωσης με στόχο την περικοπή των δαπανών.

Η JP Morgan σχολίαζε ότι προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις παρατηρήσεις του κ. Π. Αθανασόπουλου.

Οι πωλήσεις της Επιχείρησης εκτιμώνται στα 4,71 δισ., καταγράφοντας άνοδο 9,9%, με το εύρος των εκτιμήσεων να κυμαίνεται μεταξύ 4,61 και 4,74 δισ. ευρώ. Ο αναλυτής της Proton, κ. Γ. Σταματάκος, εκτίμησε ότι τα έσοδα θα παρουσιάσουν ισχυρή άνοδο.

Για το δ΄ τρίμηνο του 2006 οι ζημίες, τα EBITDA και οι πωλήσεις προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 1,9 εκατ., 174 εκατ. και 1,14 δισ. ευρώ.

Η ΔΕΗ ανακοινώνει αποτελέσματα στις 27 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v