Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

G. Sachs: ”Overweight” για ευρωπαϊκές τράπεζες

Σε αναβάθμιση της σύστασης για τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε ”overweight” από ”neutral” προχωρά η Goldman Sachs σε έκθεσή της για τον κλάδο (20/3), όπου επισημαίνει ότι η σχετική αποτίμησή τους εμφανίζεται πλέον ελκυστική μετά την υποαπόδοση των τελευταίων δυο μηνών. Στις ”υποτιμημένες αναπτυξιακές ευκαιρίες” της Ευρώπης, και η Τράπεζα Πειραιώς.

G. Sachs: ”Overweight” για ευρωπαϊκές τράπεζες
Σε αναβάθμιση της σύστασης για τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε ”overweight” από ”neutral” προχωρά η Goldman Sachs σε έκθεσή της για τον κλάδο (20/3), όπου επισημαίνει ότι η σχετική αποτίμησή τους εμφανίζεται πλέον ελκυστική μετά την υποαπόδοση των τελευταίων δυο μηνών.

Όπως επισημαίνει ο διεθνής οίκος, οι πρόσφατες ανησυχίες των επενδυτών για την στεγαστική πίστη των ΗΠΑ έχει οδηγήσει σε ισχυρή υποαπόδοση των τραπεζών από τα τέλη Ιανουαρίου.

Η Goldman Sachs θεωρεί ότι η αγορά έχει υπεραντιδράσει και ότι η πρόσφατη υποχώρηση των μετοχών του κλάδου αποτελεί αγοραστική ευκαιρία. Ως εκ τούτου, αναβαθμίζει τη σύσταση για ευρωπαϊκές τράπεζες σε ”overweight” από ”neutral”, ενώ διατηρεί σύσταση ”neutral” για τις επενδυτικές τράπεζες, καθώς οι αναλυτές της θεωρούν ότι είναι περισσότερο ευάλωτες σε βραχυπρόθεσμη βάση.

Η Goldman Sachs αναφέρει ότι τόσο με βάση τα Ρ/Ε όσο και με βάση τις μερισματικές αποδόσεις, οι τράπεζες πλέον δείχνουν ελκυστικές ενώ υπογραμμίζει ότι οι μετοχές του κλάδου διαπραγματεύονται στο μεγαλύτερο discount έναντι της αγοράς από το 1995, με βάση το δείκτη τιμής προς λογιστική αξία.

Στη σχετική ανάλυση, η Goldman Sachs χαρακτηρίζει ως ”υποτιμημένες αναπτυξιακές ευκαιρίες” τις μετοχές των Royal Bank of Scotland, Τράπεζα Πειραιώς, SEB, Credit Agricole, Unicredit, Santander, Deutsche Postbank και BBVA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v