Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Συντηρητικό business plan περιμένει η UBS

Αύξηση εσόδων κατά 4% στο 1,6 δισ. ευρώ εκτιμά η UBS ότι θα ανακοινώσει ο ΟΤΕ για το δ’ τρίμηνο της χρήσης 2006, με την κερδοφορία του να παραμένει στάσιμη, όπως αναφέρει σε σχετική ενημέρωση όπου διατηρεί την τιμή-στόχο των 26,5 ευρώ και τη σύσταση ”buy 2”. Τι εκτιμά η Merrill Lynch.

ΟΤΕ: Συντηρητικό business plan περιμένει η UBS
Αύξηση εσόδων κατά 4% στο 1,6 δισ. ευρώ εκτιμά η UBS ότι θα ανακοινώσει ο ΟΤΕ για το δ’ τρίμηνο της χρήσης 2006, με την κερδοφορία του να παραμένει στάσιμη, όπως αναφέρει σε σχετική ενημέρωση όπου διατηρεί την τιμή-στόχο των 26,5 ευρώ και τη σύσταση ”buy 2”.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της UBS, τα ΕΒΙΤDA του Οργανισμού θα διαμορφωθούν στα 541 εκατ. ευρώ, με το περιθώριο να ανέρχεται σε 34%.

Το νέο business plan του ΟΤΕ θα είναι μάλλον συντηρητικό, επισημαίνει ο διεθνής οίκος, ο οποίος προβλέπει μέση ετήσια αύξηση των εσόδων κατά 3%, των EBITDA κατά 5% και των κερδών ανά μετοχή κατά 9% για την περίοδο 2006-9.

Η UBS περιμένει ότι το μέρισμα θα ανέλθει σε 0,4 ευρώ ανά μετοχή, με τη μερισματική απόδοση να διαμορφώνεται στο 2%.

Συντηρητικό αναμένει το Business plan του ΟΤΕ και η Merrill Lynch, σε έκθεσή της με ημερομηνία 19 Μαρτίου, αν και προβλέπει ότι θα είναι περισσότερο ”επιθετικό” έναντι του περσινού. Εκτιμά ότι ο ΟΤΕ μπορεί να παράσχει ορισμένες πληροφορίες για την κατάσταση του real estate ενεργητικού, το οποίο ο οίκος εκτιμά στα 200 εκατ. ευρώ.

Η Merrill Lynch προβλέπει ότι τα κέρδη του Οργανισμού θα διαμορφωθούν στα 766 εκατ. ευρώ φέτος έναντι ζημιών 294 εκατ. ευρώ, πέρσι, ενώ οι πωλήσεις αναμένεται να φθάσουν τα 5,91 δισ. ευρώ, έναντι 5,47 δισ. το 2005.

Η σύσταση για τη μετοχή του Οργανισμού είναι ”buy” μετιμή στόχο τα 25 ευρώ, ενώ η τιμη στόχος για την cosmote είναι στα 24,5 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι ο ΟΤΕ ανακοινώνει αποτελέσματα στις 22 Μαρτίου, ενώ θα ακολουθήσει παρουσίαση του business plan 2007-9 στο Λονδίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v