Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έως τα τέλη του 2007 η πώληση του BSE

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας σχεδιάζει να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο που κατέχει στο χρηματιστήριο της χώρας σε Ευρωπαίο στρατηγικό επενδυτή έως τα τέλη του έτους, είπε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Plamen Oresharski, την Παρασκευή.

Έως τα τέλη του 2007 η πώληση του BSE
Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας σχεδιάζει να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο που κατέχει στο χρηματιστήριο της χώρας σε Ευρωπαίο στρατηγικό επενδυτή έως τα τέλη του έτους, είπε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Plamen Oresharski, την Παρασκευή, μεταδίδει το Reuters.

Η Βουλγαρία πουλά το ποσοστό 44% που κατέχει στο χρηματιστήριο για να ενισχύσει τις αναδυόμενες κεφαλαιαγορές της και για να τις βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία προσχώρησε τον Ιανουάριο.

Η στρατηγική πώλησης θα είναι έτοιμη έως τα μέσα Απριλίου και θα σταλεί στη συνέχεια για έγκριση από την κυβέρνηση, είπε ο κ. Oresharski.

”Είτε θα πουλήσουμε το ποσοστό, είτε θα επιλέξουμε στρατηγικό εταίρο μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών εταιριών”, είπε. ”Ελπίζουμε να έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία έως τα τέλη του έτους”.

Η Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. (ΕΧΑΕ), το Deutsche Boerse και το χρηματιστήριο της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής OMX έχουν πραγματοποιήσει προκαταρκτικές συνομιλίες με τη Σόφια για το ποσοστό. Τα χρηματιστήρια της Λευκωσίας, της Βαρσοβίας, της Βιέννης και του Μιλάνου έχουν επίσης εκφράσει ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v