Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli: Κάτω των εκτιμήσεων τα κέρδη λένε οι ΑΧΕ

Χαμηλότερα των προβλέψεων χαρακτηρίζουν στην πλειοψηφία τους τα αποτελέσματα του 2006 της Folli Follie οι χρηματιστηριακές στα πρωινά reports με ημερομηνία 16 Μαρτίου. Δείτε τα σχόλια των HSBC, Marfin-Egnatia, Proton, P&K και Alpha Finance.

Folli: Κάτω των εκτιμήσεων τα κέρδη λένε οι ΑΧΕ
Χαμηλότερα των προβλέψεων χαρακτηρίζουν στην πλειοψηφία τους τα αποτελέσματα του 2006 της Folli Follie οι χρηματιστηριακές στα πρωινά reports με ημερομηνία 16 Μαρτίου.

Ειδικότερα η HSBC σε ξεχωριστή της έκθεση (16/03) αποδίδει τα χαμηλότερα των προβλέψεων αποτελέσματα της Folli Follie στην ”αδυναμία” των κύριων δραστηριοτήτων της αλλά και στη χαμηλότερη συνεισφορά των ΚΑΕ.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή–στόχο των 26 ευρώ και τη σύσταση ”underweight”.

Η Marfin–Egnatia χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου χαμηλότερα των εκτιμήσεων τονίζοντας παράλληλα την υποχώρηση κατά 200 μονάδες βάσης του περιθωρίου EBITDA των κύριων δραστηριοτήτων της εισηγμένης.

Παράλληλα επισημαίνει ότι χαμηλότερα των προβλέψεων κυμάνθηκε και το μέρισμα που θα προτείνει το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης.

Ανάλογα σχόλια για τα μεγέθη πραγματοποιεί και η Proton η οποία τονίζει την ”αδυναμία” τόσο των ΚΑΕ όσο και των κύριων δραστηριοτήτων της Folli Follie.

Η P&K διατηρεί τη θετική της άποψη για την εταιρία, επισημαίνει ωστόσο ότι θα προχωρήσει σε μικρή περικοπή των προβλέψεών της και της τιμής–στόχου για τη μετοχή της εισηγμένης.

Από την πλευρά της η Alpha Finance κρίνει τα μεγέθη της Folli Follie ”καλά” αν ληφθεί υπόψη η αρνητική επίδραση από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, επισημαίνοντας ότι μόνο το 2% της αύξησης του κύκλου εργασιών προήλθε από τα νέα καταστήματα.

---Τι ειπώθηκε στο conference call

O αντιπρόεδρος της Folli Follie, κ. Γιώργος Κουτσολιούτσος, τόνισε χθες στο conference call που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ότι περιμένει πως το 2007 θα ”είναι μία ακόμη καλή χρονιά”.

Ο αντιπρόεδρος τόνισε ότι τα αποτελέσματα εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ισχυρά παρά το γεγονός ότι η ενίσχυση του ευρώ και η αδυναμία του γεν στα τέλη του 2006 επέδρασαν αρνητικά.

Η Ασία και η Ιαπωνία είναι οι πιο σημαντικές αγορές για την εταιρία, αντιστοιχώντας στο 64% των συνολικών της πωλήσεων. Η Folli Follie παραδέχτηκε ότι στο δ’ τρίμηνο οι πωλήσεις προς την Ιαπωνία ήταν στάσιμες λόγω της επίδρασης της ισοτιμίας.

Η Folli Follie τόνισε ότι θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή, χαμηλότερο από το μέρισμα που διένειμε το 2005, καθώς χρειάζεται κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη.

Η εταιρία τόνισε επίσης ότι τα κόστη ανακαίνισης της Folli Follie, εξαιρουμένων των νέων καταστημάτων, ανήλθαν σε 9 εκατ. ευρώ το 2006. Οι ταμειακές ροές ”ήταν ιδιαίτερα ισχυρές σε σχέση με το 2005”, τόνισε ο κ. Κουτσολιούτσος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v