Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vivartia: Με ”neutral” ξεκινά κάλυψη η HSBC

Κάλυψη της Vivartia με τιμή-στόχο τα 15,5 ευρώ και σύσταση ”neutral” ξεκινά με έκθεσή της στις 15/3 η HSBC. Η HSBC χαρακτηρίζει τη Vivartia ”εγχώριο γίγαντα στον τομέα των τροφίμων, με σημαντικές προοπτικές για την ανάπτυξη των κερδών ανά μετοχή” της εταιρίας.

Vivartia: Με ”neutral” ξεκινά κάλυψη η HSBC
Κάλυψη της Vivartia με τιμή-στόχο τα 15,5 ευρώ και σύσταση ”neutral” ξεκινά με έκθεσή της στις 15/3 η HSBC. Η μετοχή της Vivartia ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τετάρτης στα 15,30 ευρώ.

Η HSBC χαρακτηρίζει τη Vivartia ”εγχώριο γίγαντα στον τομέα των τροφίμων, με σημαντικές προοπτικές για την ανάπτυξη των κερδών ανά μετοχή” της εταιρίας.

Σημειώνει επίσης ότι είναι σε θέση να ”κερδίσει” συνέργιες από τη μεγάλη συγχώνευση της Δέλτα Συμμετοχών με την Chipita, τόσο από πλευράς κόστους, όσο και από πλευράς τζίρου.

Η HSBC αναμένει ότι ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των πωλήσεων την περίοδο 2005 - 2009 θα διαμορφωθεί στο 9% και των καθαρών κερδών στο 28%.

Σύμφωνα με την HSBC, ο πολλαπλασιαστής για το Ρ/Ε, με βάση τα εκτιμώμενα κέρδη του 2007, είναι 19, ενώ ο για το EV/EBIT είναι 13. H HSBC εκτιμά πως στα τρέχοντα επίπεδα η μετοχή είναι λογικά αποτιμημένη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v