Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάλυψη ελληνικών τραπεζών ξεκινά η Lehman (upd)

Την κάλυψη των ελληνικών τραπεζών με θετική άποψη σε σχέση με τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, ξεκινά η Lehman Brothers με έκθεσή της στις 14/3 θέτοντας τιμή– στόχο τα 50 ευρώ για την Εθνική (overweight), τα 26 ευρώ για την Alpha Bank (equalweight) και τα 36 ευρώ για την Eurobank (overweight). Η Εθνική Τράπεζα αποτελεί την κορυφαία επιλογή του διεθνούς οίκου.

Κάλυψη ελληνικών τραπεζών ξεκινά η Lehman (upd)
Την κάλυψη των ελληνικών τραπεζών με ”θετική άποψη” σε σχέση με τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, ξεκινά η Lehman Brothers με έκθεσή της στις 14/3 θέτοντας τιμή – στόχο τα 50 ευρώ για την Εθνική (overweight), τα 26 ευρώ για την Alpha Bank (equalweight) και τα 36 ευρώ για την Eurobank (overweight).

Θεωρούμε ότι οι ελληνικές τράπεζες προσφέρουν τη δυνατότητα καταγραφής υψηλότερων κερδών έναντι των ευρωπαικών με τις δραστηριότητες στη ΝΑ Ευρώπη αλλά και την Τουρκία να συμβάλλουν στην ανάπτυξη, επισημαίνει η Lehman Brothers.

H μετοχή της Εθνικής αποτελεί την κορυφαία επιλογή της Lehman Brothers με τους αναλυτές του διεθνούς οίκου να υποστηρίζουν ότι η αγορά φαίνεται να υποεκτιμά τις δυνατότητες της τράπεζας να επιτύχει τους στόχους της.

Η Εθνική διαθέτει ισχυρή παρουσία στην εγχώρια αγορά, ενώ η επέκταση της τράπεζας στην Τουρκία προσφέρει γεωγραφική ”διαφοροποίηση” και προοπτικές ανάπτυξης τονίζει η Lehman Brothers.

Η τράπεζα διαπραγματεύεται 11,1 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη του 2008, δεδομένο που αντιστοιχεί σε premium 6% σε σχέση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας εκτιμώνται στα 1,51 δισ. ευρώ το 2007 και στα 1,78 δισ. ευρώ το 2008, ενώ ο πολλαπλασιαστής στο 12,8 (2007) και 10,8 (2008).

H Εurobank χαρακτηρίζεται ως μια δυναμική τράπεζα με ισχυρό δίκτυο στην εγχώρια αγορά η οποία διαπραγματεύεται 11,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2008, ήτοι με premium 12% σε σχέση με τον ευρωπαϊκό κλάδο, (πλην των βρετανικών τραπεζών).

Όπως όμως επισημαίνεται το premium της τράπεζας είναι απόλυτα δικαιολογημένο, δεδομένων των ισχυρών προοπτικών της Eurobank στην εγχώρια αγορά και την ΝΑ Ευρώπη.

Για την Alpha Bank αναφέρει ότι διαπραγματεύεται με premium 13% έναντι του ευρωπαϊκού κλάδου (πλην βρετανικών τραπεζών), ενώ εκτιμά ότι τόσο η Eurobank όσο και η Εθνική συγκεντρώνουν μεγαλύτερες πιθανότητες υπεραποδοσης.

H μετοχή της Εθνικής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 14ης Μαρτίου στα 37,5 ευρώ, της Eurobank στα 27,96 ευρώ και της Alpha στα 21,28 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v