Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτιμήσεις Marfin Hellenic για Εθνική - Eurobank

Τα προ φόρων κέρδη και μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας για το α’ εξάμηνο 2002 της Εθνικής Τράπεζας θα υποχωρήσουν κατά 55% (209 εκατ. ευρω) προβλέπει η Marfin Hellenic, ενώ οριακή μείωση είναι η πρόβλεψη για τα καθαρά κέρδη της Eurobank, τα οποία εκτιμά πως θα διαμορφωθούν στα 112 εκατ. ευρώ από 123 πέρισυ.

Εκτιμήσεις Marfin Hellenic για Εθνική -  Eurobank
Τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank παρουσιάζει η Marfin Hellenic στο πρωινό report της, με αφορμή την αυριανή (07/08) ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων των δύο κορυφαίων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Αναλυτικότερα, η Marfin Hellenic προβλέπει συρρίκνωση κατά 55% σε ετήσια βάση των προ φόρων κερδών και μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας για την Εθνική Τράπεζα, εκτιμώντας ότι θα διαμορφωθούν στα 209 εκατ ευρώ.

Οι εκτιμήσεις της Marfin είναι ελαφρά υψηλότερες από τις προβλέψεις αναλυτών της αγοράς (Bloomberg poll), οι οποίοι θεωρούν πως θα κινήθουν ελαφρά χαμηλότερα, στα 201 εκατ. ευρώ.

Οσον αφορά στα αποτελέσματα α’ εξαμήνου 2002 της Eurobank, η Marfin Hellenic προβλέπει μικρότερη μείωση των καθαρών κερδών της Eurobank. Πιο συγκεκριμένα θεωρεί πως τα καθαρά κέρδη για το α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους, θα διαμορφωθούν στα 112 εκατ. ευρώ έναντι 123 εκατ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ η πρόβλεψη των αναλυτών κυμαίνεται στα 110 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v