Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για μεγέθη ’06 του ΟΠΑΠ

Αύξηση 10,4% θα σημειώσουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του 2006 του ΟΠΑΠ, διαμορφούμενα στα 505,9 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 7 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr. Το ενδιαφέρον των αναλυτών αναμένεται να επικεντρωθεί στις εξελίξεις αναφορικά με το business plan, το risk management και τον διαγωνισμό για τα τερματικά.

Δημοσκόπηση του euro2day για μεγέθη ’06 του ΟΠΑΠ
Αύξηση 10,4% θα σημειώσουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη 2006 του ΟΠΑΠ, διαμορφούμενα στα 505,9 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 7 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Eurobank Sec., HSBC, Marfin–Egnatia, National Securities, P&K, Piraeus και Proton.

To εύρος των εκτιμήσεων κυμάνθηκε μεταξύ 481 και 516 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να τονίζουν την ενίσχυση των εσόδων του Οργανισμού.

Μάλιστα αναλυτής προέβλεψε ότι τα κέρδη του ΟΠΑΠ θα ενισχυθούν από την αύξηση των πωλήσεων και την ”ευνοϊκότερη” φορολογία, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν αναμένει σημαντικές εκπλήξεις και ότι οι τάσεις που καταγράφηκαν στο εννεάμηνο θα διατηρηθούν.

Τα EBITDA εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 2,6%, προσεγγίζοντας τα 732,8 εκατ. ευρώ, με τις συγκλίνουσες προβλέψεις να κυμαίνονται από 688,5 έως 743 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Π. Μαντζαβράς της HSBC εκτίμησε ότι το υψηλότερο ποσοστό των διανεμόμενων κερδών αλλά και οι μεγαλύτερες αμοιβές για τo risk management πιθανόν να δημιουργήσουν πιέσεις στα EBITDA. Παράλληλα πρόσθεσε ότι θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι ανακοινώσεις της εταιρίας –εφόσον υπάρξουν– για το business plan που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί κάπου στο τρέχον έτος.

Ο κ. Κ. Τζουτζουράκης της Marfin–Egnatia εκτίμησε ότι οι δαπάνες προώθησης θα αυξηθούν κατά 13% το 2006, προσεγγίζοντας τα 91,8 εκατ. ευρώ, ποσό υψηλότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις της διοίκησης, προσθέτοντας ωστόσο ότι η αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει την παραπάνω πρόβλεψη.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις προβλέπεται να ενισχυθούν κατά 24% στα 4,58 δισ. ευρώ, με το εύρος των εκτιμήσεων να κυμαίνεται μεταξύ 4,4 και 4,6 δισ. ευρώ. Ο κ. Ν. Λιανέρης της Proton εκτίμησε πως τα έσοδα του Οργανισμού θα ευνοηθούν από τη διεύρυνση του ωραρίου του Kino και το ισχυρό τρίμηνο για το Joker.

Ωστόσο τόνισε ότι η εισαγωγή των ελληνικών αγώνων στο Πάμε Στοίχημα θα έχει περιορισμένο αντίκτυπο, ενώ τόνισε ότι θα επικεντρώσει την προσοχή του στις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του risk management και στον διαγωνισμό για τα τερματικά.

Για το δ΄ τρίμηνο του 2006 οι πωλήσεις, τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ προβλέπεται να ανέλθουν σε 1,20 δισ., 218,7 εκατ. και 150,5 εκατ. ευρώ.

Ο ΟΠΑΠ ανακοινώνει αποτελέσματα 2006 στις 21 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v