Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρόκας: ”Θετική” για τη μετοχή η Alpha Finance

Θετική για τη μετοχή της Ρόκας παραμένει η Alpha Finance, όπως αναφέρει στο πρωινό της report μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων της εισηγμένης, ενώ προσθέτει ότι θα είναι μία εκ των εταιριών που θα επωφεληθούν από το νέο πανευρωπαϊκό πλαίσιο το οποίο ευνοεί την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Στο 0,18 ευρώ το μέρισμα.

Ρόκας: ”Θετική” για τη μετοχή η Alpha Finance
Θετική για τη μετοχή της Ρόκας παραμένει η Alpha Finance, όπως αναφέρει στο πρωινό της report μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων της εισηγμένης, ενώ προσθέτει ότι θα είναι μία εκ των εταιριών που θα επωφεληθούν από το νέο πανευρωπαϊκό πλαίσιο το οποίο ευνοεί την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Επισημαίνεται ότι τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας της Ρόκας εμφάνισαν αύξηση 77,9% για το σύνολο της χρήσης 2006 στα 16 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 21 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η Alpha Finance, οι πωλήσεις της Ρόκας δεν ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις της λόγω χαμηλότερων μεταλλουργικών εσόδων σε σχέση με το 2005. Ωστόσο, η ισχυρότερη τιμολόγηση των εναλλακτικών μορφών ενέργειας ενίσχυσε τη λειτουργική κερδοφορία της εταιρίας, η οποία ενισχύθηκε κατά 50% σε επίπεδο ΕΒΙΤ. ”Παρά τις καθυστερήσεις που αντιμετώπισε στην υλοποίηση μεγάλων projects, τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις μας”, επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

Η Alpha Finance αναφέρει ότι παραμένει θετική για τη μετοχή, καθώς εκτιμά ότι η Ρόκας θα είναι μία εκ των επιχειρήσεων που θα επωφεληθούν από το νέο ενεργειακό πλαίσιο στην Ευρώπη.

Η Eurobank Securities επισημαίνει ότι τα καθαρά κέρδη της εταιρίας ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις της, ενώ τα ΕΒΙΤDA διαμορφώθηκαν 12% χαμηλότερα των προβλέψεων. Παράλληλα, αναφέρει ότι η Ρόκας θα διανείμει μέρισμα 0,18 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v