Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Αύξηση 11,6% σε κέρδη 2006 βλέπει η αγορά

Ο ΟΠΑΠ, το ελληνικό μονοπώλιο τυχερών παιχνιδιών, αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση 11,6% στα καθαρά κέρδη του 2006, καθώς τα αυξημένα έσοδα από τον αθλητικό στοιχηματισμό υπερκάλυψαν το αυξημένο ποσοστό απόδοσης κερδών στους νικητές, είπαν αναλυτές την Τρίτη.

ΟΠΑΠ: Αύξηση 11,6% σε κέρδη 2006 βλέπει η αγορά
Ο ΟΠΑΠ, το ελληνικό μονοπώλιο τυχερών παιχνιδιών, αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση 11,6% στα καθαρά κέρδη του 2006, καθώς τα αυξημένα έσοδα από τον αθλητικό στοιχηματισμό υπερκάλυψαν το αυξημένο ποσοστό απόδοσης κερδών στους νικητές, είπαν αναλυτές την Τρίτη, απαντώντας σε σχετική δημοσκόπηση του Reuters.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Alpha Finance, Citigroup, EFG Eurobank Χρηματιστηριακή, Eurocorp Χρηματιστηριακή, HSBC Pantelakis Χρηματιστηριακή, Κάππα Χρηματιστηριακή, Marfin Analysis, Morgan Stanley, P&K Χρηματιστηριακή, Proton Χρηματιστηριακή και Πειραιώς.

Έντεκα αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεψαν κατά μέσο όρο καθαρά κέρδη 511,3 εκατ. ευρώ έναντι 458,3 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα έσοδα από το βασικό παιχνίδι προκαθορισμένου αθλητικού στοιχηματισμού του ΟΠΑΠ, το Στοίχημα, αναμένεται να έχουν αυξηθεί 58,8% στα 2,28 δισ. ευρώ, χάρη στα ενισχυμένα έσοδα από τον στοιχηματισμό κατά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το προηγούμενο καλοκαίρι.

Αναλυτές αναμένουν οι πωλήσεις του Στοίχημα να έχουν επιβραδυνθεί το τελευταίο τρίμηνο. ”Αναμένουμε το Στοίχημα να σημειώσει χαμηλή μονοψήφια ανάπτυξη στο τέταρτο τρίμηνο εξαιτίας του λιγότερου ελκυστικού παιχνιδιού, καθώς (η διαχειρίστρια) Intralot μείωσε το ποσοστό απόδοσης κερδών στους παίκτες, για να αντισταθμίσει το υψηλό ποσοστό απόδοσης του 9μήνου”, είπε η Μarfin Analysis σε έκθεσή της.

Το υψηλότερο ποσοστό απόδοσης κερδών στους νικητές του Στοίχημα και η μεγαλύτερη συνεισφορά του στο μείγμα εσόδων αναμένεται να έχει επηρεάσει τo περιθώριο των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του 2006.

H Proton Χρηματιστηριακή προέβλεψε υποχώρηση του περιθωρίου EBITDA στο 15,9% το 2006 από 19,3% ένα χρόνο νωρίτερα.

Το Στοίχημα άρχισε να χάνει την δυναμική του το 2004, καθώς ο ανταγωνισμός από τον on-line στοιχηματισμό απέσπασε παίκτες. Αλλά τα έσοδα άρχισαν να ανακάμπτουν από το τέταρτο τρίμηνο του 2005, καθώς ο ΟΠΑΠ αύξησε το ποσοστό απόδοσης κερδών στους παίκτες και εισήγαγε στοιχηματισμό over/under και live.

Τα έσοδα του ΟΠΑΠ από το δεύτερο πιο κερδοφόρο παιχνίδι του, το Kino, αναμένεται να έχουν επωφεληθεί από την αύξηση των ωρών στοιχηματισμού στα τέλη Σεπτεμβρίου και κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Ο ΟΠΑΠ ανακοινώνει αποτελέσματα στις 21 Μαρτίου, μετά τις 16:30.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v