Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Euroxx: Θετικές τάσεις στα έσοδα των ελληνικών τραπεζών

Τι προβλέπει η Euroxx Securities για τα αποτελέσματα β' τριμήνου των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών. Κορυφαία επιλογή η Alpha Bank. Αμετάβλητες οι τιμές-στόχοι.

Euroxx: Θετικές τάσεις στα έσοδα των ελληνικών τραπεζών

Τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν για το β' τρίμηνο οι συστημικές ελληνικές τράπεζες αναμένεται να επιβεβαιώσουν τις θετικές τάσεις στην παραγωγή εσόδων από κύριες δραστηριότητες, με τον σχηματισμό μη εξυπηρετούμενων δανείων να επιβραδύνεται περαιτέρω, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Euroxx Securities.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η Εθνική Τράπεζα θα παραμείνει κερδοφόρα (επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη 29 εκατ. ευρώ από 38 εκατ. το α' τρίμηνο) χάρη στην ανθεκτικότητα των δραστηριοτήτων στην Τουρκία, στον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών στην Ελλάδα και στις χαμηλότερες προβλέψεις.

Οι επαναλαμβανόμενες καθαρές ζημίες της Alpha Bank προβλέπονται στα 55 εκατ. ευρώ από 89 εκατ. το α' τρίμηνο, αντανακλώντας τη βελτίωση στην παραγωγή εσόδων από κύριες δραστηριότητες, τη σταθεροποίηση του κόστους και τις σημαντικά χαμηλότερες προβλέψεις.

Η Eurobank αναμένεται να περιορίσει τις επαναλαμβανόμενες καθαρές ζημίες της κατά 9,9% σε τριμηνιαία βάση στα 211 εκατ., με τη βοήθεια της ισχυρής παραγωγής εσόδων από trading (στα 53 από 28 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο).

Τέλος, η Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται να εμφανίσει επαναλαμβανόμενες καθαρές ζημίες 265 εκατ. ευρώ από 193 εκατ. το προηγούμενο τρίμηνο, κυρίως λόγω της αύξησης 5,9% σε τριμηνιαία βάση των απωλειών από δάνεια και assets, αλλά και από τις εποχικά μεγαλύτερες λειτουργικές δαπάνες.

Σημειώνεται ότι η Alpha Bank και η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνουν αποτελέσματα στις 28 Αυγούστου, και ακολουθούν στις 29 Αυγούστου η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς.

Η Euroxx Sec διατηρεί την τιμή-στόχο του 0,90 ευρώ ανά μετοχή για την Alpha Bank -η οποία παραμένει και top pick της χρηματιστηριακής-, του 0,50 ευρώ ανά μετοχή για τη Eurobank, των 3,30 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα και των 2,20 ευρώ για την Πειραιώς, ενώ διατηρεί αμετάβλητες τις προβλέψεις της για το διάστημα 2014-2017.

Όπως επισημαίνει, το βασικότερο ρίσκο για τις αποτιμήσεις και τις αξιολογήσεις είναι ο αυξημένος πολιτικός κίνδυνος και η επίπτωση που μπορεί να έχει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v