Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Blue Star:Στα 4,10 ευρώ αυξάνει την τιμή η Marfin

Στα 4,10 ευρώ ανά μετοχή, από 3,90 ευρώ προηγουμένως, θέτει την νέα τιμή-στόχο για την Blue Star η Marfin-Egnatia, με έκθεσή της στις 9/3, στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”buy”. Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, η μετοχή της εταιρεία εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με ελκυστικούς πολλαπλασιαστές, σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές εταιρείες.

Στα 4,10 ευρώ ανά μετοχή, από 3,90 ευρώ προηγουμένως, θέτει την νέα τιμή-στόχο για την Blue Star η Marfin-Egnatia, με έκθεσή της στις 9/3, στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”buy”.

Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, η νέα τιμή στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 24,2%, ενώ η μετοχή της εταιρεία εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με ελκυστικούς πολλαπλασιαστές, σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές εταιρείες.

Η χρηματιστηριακή αναβαθμίζει τις προβλέψεις της από το 2007 και ύστερα, προκειμένου να περιλαμβάνεται η θετική επίπτωση από την επαναδρομολόγηση του Blue Star 1 από την αγορά της Αδριατικής στην Βόρεια Θάλασσα, καθώς και την υποχώρηση των τιμών των καυσίμων και την ευνοϊκή ισοτιμία ευρώ/δολαρίου.

Η Marfin-Egnatia εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της Blue Star θα διαμορφωθούν στα 32,1 εκατ. ευρώ την τρέχουσα χρήση (πρόβλεψη αυξημένη κατά 8% έναντι της προηγούμενης εκτίμησης), εμφανίζοντας άνοδο της τάξης του 56,7% σε ετήσια βάση. Οι πωλήσεις και τα EBITDA εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 166,1 εκατ. και 53,7 εκατ .ευρώ αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v