Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurocorp: Νέες τιμές για ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ, EFG

Νέες, υψηλότερες τιμές-στόχους για την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς και χαμηλότερες για την Alpha Bank και τη Eurobank δίνει η Eurocorp σε έκθεσή της για τις τέσσερις τράπεζες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης 2006. Οι νέες τιμές-στόχοι είναι 43 ευρώ για την Εθνική, 27 ευρώ για την Πειραιώς, 25 ευρώ για την Alpha και 28 ευρώ για την EFG.

Eurocorp: Νέες τιμές για ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ, EFG
Νέες, υψηλότερες τιμές-στόχους για την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς και χαμηλότερες για την Alpha Bank και τη Eurobank δίνει η Eurocorp σε έκθεσή της για τις τέσσερις τράπεζες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης 2006.

Αναλυτικότερα, η Eurocorp μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Eurobank σε 28 από 29 ευρώ, ενώ υποβαθμίζει και τη σύσταση σε ”hold” μετά τα ισχνά αποτελέσματα 2006. Παράλληλα, επισημαίνει ότι η μετοχή της τράπεζας διαπραγματεύεται με τους υψηλότερους δείκτες Ρ/Ε και P/BV μεταξύ του κλάδου. Επιπλέον, η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι οι θετικές μακροπρόθεσμες προοπτικές της τράπεζας περιλαμβάνονται ήδη στην τρέχουσα τιμή της μετοχής της.

Η Eurocorp προβαίνει σε μείωση της τιμής-στόχου και για τη μετοχή της Alpha Bank σε 25 από 26 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση ”hold”, θεωρώντας ότι τα μεγέθη 2006 ήταν σχετικά ισχνά και ότι η επέκταση της τράπεζας είναι λιγότερο επιθετική από τον κλάδο.

Αντίθετα, η χρηματιστηριακή βελτιώνει την τιμή-στόχο για τον τίτλο της Εθνικής στα 43 από 40 ευρώ. Όπως αναφέρει, το περιθώριο ανόδου 10,5% από τα τρέχοντα επίπεδα της τιμής της μετοχής της δικαιολογούν σύσταση ”add”. Ωστόσο, διατηρεί σύσταση ”buy” καθώς η Εθνική ”αποδεικνύεται ότι έχει ανοσία στις πιέσεις περιθωρίων που παρατηρούνται στην εγχώρια αγορά”, ενώ παραμένει πεπεισμένη για αυξανόμενη συμβολή των δραστηριοτήτων στη νοτιοανατολική Ευρώπη, στην κερδοφορία της.

Παράλληλα, ”ανεβάζει” την τιμή-στόχο και για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς σε 27 από 25 ευρώ, διατηρώντας σύσταση ”add”. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα της Πειραιώς ήταν ιδιαίτερα ισχυρά. Ωστόσο, χαρακτηρίζει τους στόχους του business plan της Πειραιώς ιδιαίτερα αισιόδοξους και επισημαίνει ότι θέτει τις δικές της προβλέψεις χαμηλότερα λόγω των ισχυρών πιέσεων στα περιθώρια κερδοφορία και τον αυξημένο ανταγωνισμό στην εγχώρια αγορά αλλά και στα Βαλκάνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v