Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

P&K: Πώς επηρεάζουν ΟΠΑΠ & ΙΝΛΟΤ οι αποφάσεις ΕΕ

Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αναφορικά με τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών δεν θα μπορούσαν να απειλήσουν το μονοπωλιακό προνόμιο του ΟΠΑΠ, επισημαίνει η P&K σε σχετική έκθεση, ενώ για την Intralot τονίζει ότι θα μπορούσαν να ”ευνοήσουν” την επέκταση σε νέες αγορές. Η χρηματιστηριακή δεν μεταβάλλει τις τιμές-στόχους.

P&K: Πώς επηρεάζουν ΟΠΑΠ & ΙΝΛΟΤ οι αποφάσεις ΕΕ
Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αναφορικά με τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών δεν θα μπορούσαν να απειλήσουν το μονοπωλιακό προνόμιο του ΟΠΑΠ, επισημαίνει η P&K σε σχετική έκθεση, ενώ για την Intralot τονίζει ότι θα μπορούσαν να ”ευνοήσουν” την επέκταση σε νέες αγορές.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή στην έκθεση (8/3) με τίτλο ”Paving the way for changes in the industry structure” εκτιμά ότι στην περίπτωση που το ποσοστό του ελληνικού δημοσίου υποχωρήσει χαμηλότερα του 34% στον ΟΠΑΠ τότε θα μπορούσε να υπάρξει επιδείνωση του ανταγωνιστικού κλίματος.

Ωστόσο, θεωρεί ότι κάτι ανάλογο δεν θα συμβεί, τουλάχιστον για την ώρα.

Αναφορικά με την Intralot προβλέπει ότι η ”φιλελευθεροποίηση” του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών θα μπορούσε να επεκτείνει τις χώρες δραστηριοποίησης, ενώ θεωρεί ότι δεν κινδυνεύουν οι δραστηριότητες της εταιρίας στην Ιταλία.

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε αίτημα της ιταλικής κυβέρνησης για ύπαρξη ποινικών ευθυνών της Stanleybet λόγω της δραστηριοποίησης της αγγλικής εταιρίας στην αγορά τζόγου της χώρας.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί τις τιμές-στόχους των 32 και 33 ευρώ για τις μετοχές του ΟΠΑΠ και της Intralot αντίστοιχα, ενώ η σύσταση παραμένει ”overweight” και για τις δύο εισηγμένες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v