Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΝΛΟΤ: Τα σχόλια των ΑΧΕ για τη Νότιο Αφρική

Την ”αξία” των δραστηριοτήτων της Intralot στη Νότιο Αφρική αποτιμούν οι χρηματιστηριακές στα πρωινά report τους με ημερομηνία 6 Μαρτίου μετά τα προβλήματα που προέκυψαν με τη λοταρία της χώρας. Δείτε τις εκτιμήσεις των Marfin - Egnatia, Proton, P&K και ΗSBC.

ΙΝΛΟΤ: Τα σχόλια των ΑΧΕ για τη Νότιο Αφρική
Την ”αξία” των δραστηριοτήτων της Intralot στη Νότιο Αφρική αποτιμούν οι χρηματιστηριακές στα πρωινά report τους με ημερομηνία 6 Μαρτίου, μετά τα προβλήματα που προέκυψαν με τη λοταρία της χώρας.

Ειδικότερα η Marfin – Egnatia στο πρωινό report (06/03) επισημαίνει πως σύμφωνα µε την νοµοθεσία της Ν. Αφρικής απαγορεύεται στις εταιρείες που διαχειρίζονται την διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών να συµµετέχουν πολιτικά πρόσωπα, ενώ όπως αναφέρουν παλαιότερα δηµοσιεύµατα, πολιτικά πρόσωπα τα οποία σχετίζονται µε το κυβερνών κόµµα της Ν. Αφρικής (African National Congress), είναι µέτοχοι στην κοινοπραξία της Gidani και ο υπουργός παιδείας είναι µέτοχος της Uthingo.

Η χρηματιστηριακή αποτιμά το ποσοστό της Intralot στην κοινοπραξία της Ν. Αφρικής περίπου 100 εκατ ευρώ (ή 1,3 ανά µετοχή), ενώ θεωρεί ότι η αγορά προεξοφλεί το χειρότερο πιθανό σενάριο για τα συµβόλαια της Intralot στην Ν. Αφρική και την Τουρκία.

Από την πλευρά της η Proton αποτιμά το συμβόλαιο της Intralot στη Νότιο Αφρική σε 0,8 ευρώ ανά μετοχή, ενώ εκτιμά ότι αντιπροσωπεύει το 4% των ενοποιημένων καθαρών κερδών του 2008.

Οι εξελίξεις στην Νότιο Αφρική καταδεικνύουν τον ισχυρό ανταγωνισμό στον κλάδο αλλά και τα υψηλά ρίσκα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες σε αναδυόμενες αγορές, υποστηρίζει η HSBC που προσδιορίζει την αξία του συμβολαίου στο 1 ευρώ ανά μετοχή.

Εξάλλου η P&K εκτιμά στο πρωινό report (06/03) ότι το 3% των καθαρών κερδών του 2007 της Intralot θα προέλθουν από τις δραστηριότητες στη Νότιο Αφρική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v