Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για μεγέθη ’06 Αγροτικής

Αύξηση 16,9% θα σημειώσουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη 2006 της Αγροτικής Τράπεζας προσεγγίζοντας τα 163 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 5 αναλυτών. Τα καθαρά έσοδα από τόκους προβλέπεται να ενισχυθούν κατά 1,4%, ενώ πληθώρα αναλυτών προέβλεψε επιβάρυνση 10 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση αποθεματικών της τράπεζας.

Δημοσκόπηση του euro2day για μεγέθη ’06 Αγροτικής
Αύξηση 16,9% θα σημειώσουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη 2006 της Αγροτικής Τράπεζας προσεγγίζοντας τα 163 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 5 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Deutsche Bank, Alpha Finance, Μarfin–Egnatia, P&K και Piraeus Sec.

To εύρος των εκτιμήσεων κυμάνθηκε μεταξύ 156 και 167,9 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές τονίζουν τα έκτακτα κέρδη αλλά και τις αμοιβές (fees).

Ο κ. Αντώνης Κουλεϊμάνης της Marfin - Egnatia εκτίμησε κεφαλαιακά κέρδη ύψους 10 εκατ. ευρώ στο δ΄ τρίμηνο λόγω πώλησης συμμετοχών από μη κύριες δραστηριότητες της τράπεζας, ενώ χαρακτήρισε την Αγροτική ”restructuring story”.

Αρκετοί αναλυτές προέβλεψαν ότι τα αποτελέσματα της Αγροτικής μπορεί να επιβαρυνθούν από έκτακτη φορολογία 10 εκατ. ευρώ που σχετίζεται με τη φορολόγηση αποθεματικών, κανένας όμως δεν τη συμπεριέλαβε στις προβλέψεις του καθώς δεν είναι σαφείς οι κινήσεις της Αγροτικής αναφορικά με το θέμα.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους εκτιμάται ότι θα τρέξουν με ρυθμό 1,4%, προσεγγίζοντας τα 595 εκατ. ευρώ, με το εύρος των προβλέψεων να διαμορφώνεται μεταξύ 592,2 και 597,2 εκατ. ευρώ. Αναλυτής σχολίαζε ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους του 2005 ενισχύθηκαν από έκτακτα αποτελέσματα ύψους 66 εκατ. ευρώ και άρα τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα.

Τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες προβλέπεται να ενισχυθούν κατά 17,3%, στα 88 εκατ. ευρώ, ενώ η Deutsche Bank εκτίμησε άνοδο στα κόστη λόγω των διαφημιστικών δαπανών αλλά και της επαναδιαπραγμάτευσης των συμβάσεων εργασίας.

Για το δ΄ τρίμηνο τα καθαρά κέρδη, τα καθαρά έσοδα από τόκους και τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες προβλέπεται να ανέλθουν στα 50, 165,2 και 33,2 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Η Αγροτική Τράπεζα ανακοινώνει αποτελέσματα στις 12 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v