Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για μεγέθη ’06 Σαράντη

Αύξηση 15,5% θα καταγράψουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη 2006 του Σαράντη, διαμορφούμενα στα 22,3% εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 4 αναλυτών. Η κ. Μ. Ψύλλου της Marfin–Egnatia εκτιμά ότι τα αποτελέσματα θα υπολείπονται του guidance λόγω της χαμηλότερης του αναμενομένου πορείας των νέων αγορών και ιδιαίτερα της Ρωσίας. Παράλληλα προέβλεψε έκτακτα κέρδη 2,4 εκατ. ευρώ από το deal με Multirama.

Δημοσκόπηση του euro2day για μεγέθη ’06 Σαράντη
Αύξηση 15,5% θα καταγράψουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη 2006 του Σαράντη, διαμορφούμενα στα 22,3% εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 4 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Alpha Finance, HSBC, Marfin–Egnatia και Praxis International.

To εύρος των εκτιμήσεων κυμάνθηκε μεταξύ 21,2 και 22,6 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να τονίζουν τις ισχυρές πωλήσεις στις αγορές της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και τα έκτακτα κέρδη.

Η κ. Μαρία Ψύλλου της Marfin–Egnatia εκτίμησε ότι τα αποτελέσματα θα υπολείπονται του guidance λόγω της χαμηλότερης του αναμενομένου πορείας των νέων αγορών και ιδιαίτερα της Ρωσίας. Παράλληλα προέβλεψε έκτακτα κέρδη 2,4 εκατ. ευρώ από το deal με Multirama.

Tα EBITDA του 2006 εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 4,6% προσεγγίζοντας τα 33,3 εκατ. ευρώ, με τις εκτιμήσεις να ποικίλλουν μεταξύ 32,7 και 33,6 εκατ. ευρώ. Ο κ. Κ. Σεγρεδάκης της Praxis International προέβλεψε συμπίεση του περιθωρίου EBITDA κατά 39 μονάδες βάσης λόγω των υψηλότερων διαφημιστικών δαπανών που προέκυψαν από την επέκταση σε ξένες αγορές όπως η Ρωσία, η Ουκρανία, η Τουρκία και η Ουγγαρία.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 9,7%, διαμορφούμενες στα 228,9 εκατ. ευρώ, με το εύρος των προβλέψεων να διαμορφώνεται μεταξύ 223 και 238,9 εκατ. ευρώ. Η HSBC εκτίμησε αύξηση 27,8% στις πωλήσεις από τις δραστηριότητες στην κεντρική Ευρώπη, οι οποίες θα συμβάλουν κατά 51,6% στα ενοποιημένα έσοδα. Ωστόσο αναμένει αδυναμία των εγχώριων δραστηριοτήτων.

Στο δ΄ τρίμηνο του 2006 τα καθαρά κέρδη, τα EBITDA, οι ενοποιημένες πωλήσεις αναμένεται να ανέλθουν στα 6,8, 10,2 και 67,7 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Ο Σαράντης ανακοινώνει αποτελέσματα του 2006 στις 6 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v