Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Νέες τιμές απο Έλληνες και ξένους (upd)

Σε μείωση της τιμής στόχου για την μετοχή της Alpha Bank προχώρησαν Deutsche Bank, Credit Suisse και Proton, ενώ η Merrill Lynch διατηρεί αμετάβλητη την τιμή των 30,5 ευρώ. Οριακή μείωση τιμής από την Proton.

Alpha: Νέες τιμές απο Έλληνες και ξένους (upd)
Σε μείωση της τιμής στόχου για την μετοχή της Alpha Bank προχώρησαν Deutsche Bank και Credit Suisse, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της τράπεζας, τα οποία οι δυο οίκοι χαρακτηρίζουν ”απογοητευτικά”. Από την πλευρά της, η Merrill Lynch διατηρεί σύσταση και τιμή στόχο. Νέες τιμές δίνουν και οι έλληνες αναλυτές. Συγκεκριμένα:

---Deutsche Bank

Στα 28 ευρώ, από 30 ευρώ προηγουμένως, μειώνει την τιμή στόχο για την Alpha Bank η Deutsche Bank, με έκθεσή της στις 28/2, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων χαμηλότερων των εκτιμήσεων. Ο διεθνής οίκος διατηρεί τη σύσταση ”buy”.

Η Deutsche Bank χαρακτηρίζει απογοητευτικά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ελληνική τράπεζα, καθώς ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων. Για τον λόγο αυτό, προχωρά σε μείωση κατά 1% των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2007 και 2008.

Ο διεθνής οίκος, αναφερόμενος στις προβλέψεις της διοίκησης της Alpha Bank για μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των κερδών ανά μετοχή κατά 20% το 2006-2008, σημειώνει πως παραμένει βέβαιη ότι ο όμιλος θα φθάσει τον στόχο του, ωστόσο δεν θεωρεί, σε αυτή τη φάση, ότι ο όμιλος θα ξεπεράσει σημαντικά τους στόχους του.

---Credit Suisse

Σε μείωση της τιμής στόχου για την τράπεζα, στα 28,6 ευρώ από 30 ευρώ προηγουμένως προχώρησε στις 28/2 και η Credit Suisse, η οποία διατηρεί τη σύσταση ”outperform”.

Και η Credit Suisse χαρακτηρίζει απογοητευτικά τα αποτελέσματα του έτους, σημειώνοντας ότι η βασική αδυναμία εμφανίζεται στα καθαρά κέρδη, λόγω της υποχώρησης των spreads στα δάνεια.

Ο διεθνής οίκος μειώνει την πρόβλεψή της για τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή κατά 7% (σε 1,74 ευρώ για το 2007) και κατά 6% (στα 2,07 ευρώ για το 2008), αν και θεωρεί ότι η τράπεζα θα επιτύχει τον στόχο του μέσου ετήσιου ρυθμού αύξησης των κερδών ανά μετοχή κατά 20% το 2006-2008.

---Merrill Lynch

Από την πλευρά της η Merrill Lynch, διατήρησε την σύσταση ”buy” και την τιμή στόχο των 30,5 ευρώ ανά μετοχή, σημειώνοντας πως τα αποτελέσματα της Alpha Bank ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις του διεθνούς οίκου.

Σύμφωνα με την Merrill Lynch, η Alpha Bank διαπραγματεύεται 12,6 φορές και 11 φορές τα εκτιμώμενα αναπροσαρμοσμένα κέρδη του 2007 και 2008 αντίστοιχα, έναντι 12,9 φορές και 11,7 φορές αντίστοιχα των άλλων ελληνικών τραπεζών.

---P&K

Στα 28,30 ευρώ ανά μετοχή, από 30 ευρώ προηγουμένως μειώνει την τιμή στόχο η P&K, με έκθεσή της στις 28/2, στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”overweight”.

Η P&K προχώρησε παράλληλα σε μείωση των προβλέψεών της για τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank κατά 6,2% για το 2007 και κατά 7% για το 2008, κυρίως προκειμένου να συμπεριλαμβάνεται η συμπίεση των spreads και η επιβράδυνση στην ανάπτυξη του όγκου των δανείων.

---Proton Securities

Σημειώνεται οτι και η Proton Securities, με έκθεσή της την 1η Μαρτίου, μειώνει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank, στα 25 ευρώ από 27,6 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας όμως σύσταση ”neutral”.

---Μarfin - Egnatia

Η Marfin – Egnatia σε έκθεση (01/03) περικόπτει οριακά την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Alpha στα 31,8 από 32,2 ευρώ, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”buy”.

Ωστόσο επισημαίνει πως στα τρέχοντα επίπεδα τιμών αποτελεί επενδυτική ευκαιρία με περιορισμένο κίνδυνο υποχώρησης.

Η νέα τιμή – στόχος συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 36,4%.

Η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε στα 23,78 ευρώ στην συνεδρίαση της Τετάρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v