Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MPB: Κάλυψη από Cr. Suisse με τιμή 9,3 ευρώ

Με τιμή-στόχο τα 9,3 ευρώ και σύσταση ”neutral” ξεκινά την κάλυψη της Marfin Popular Bank η Credit Suisse σε έκθεσή της με ημερομηνία 27/2. Ο οίκος εκφράζει την εμπιστοσύνη του στα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρίας και εντοπίζει τους καταλύτες που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν μεσοπρόθεσμα θετικά.

MPB: Κάλυψη από Cr. Suisse με τιμή 9,3 ευρώ
Με τιμή-στόχο τα 9,3 ευρώ και σύσταση ”neutral” ξεκινά την κάλυψη της Marfin Popular Bank η Credit Suisse σε έκθεσή της με ημερομηνία 27/2.

Η μετοχή της Μarfin PB ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 26ης Φεβρουαρίου στα 8,18 ευρώ.

Όπως αναφέρει ο οίκος, η τράπεζα ”είναι καλά τοποθετημένη ώστε να επιτύχει ανάπτυξη”. Η Credit Suisse εκφράζει την εμπιστοσύνη της στα ”φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης” της MPB, τόσο από μακροοικονομικής πλευράς (παρουσία σε ελκυστικές αγορές), όσο και από μικροοικονομικής (χαμηλή μόχλευση και υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια).

Εξάλλου, όπως επισημαίνει η Credit Suisse, ο μετασχηματισμός της Marfin Financial Group σε ένα επενδυτικό ”όχημα” 5 δισ. ευρώ, οι πιθανές εξαγορές σε αναδυόμενες αγορές και μια επιτυχής κατάληξη στην προσφορά της για την Πειραιώς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως θετικοί καταλύτες μεσοπρόθεσμα.

Αναφερόμενος στη σύσταση ”neutral”, ο οίκος τονίζει ότι η έλλειψη ορατότητας και η ”τεντωμένη” αποτίμηση στερούν από τον τίτλο τη σύσταση ”outperform”. Η σημερινή διαπραγμάτευση της μετοχής, αναφέρει η Cr. Suisse, αποτιμά ήδη σε μεγάλο βαθμό τα σχέδια ανάπτυξης, ενώ για να υπάρξει ακόμη θετικότερη προσέγγιση της MPB οι αναλυτές περιμένουν να δουν ”σημάδια εκπλήρωσης των στόχων”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v