Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Papazov: ”Το BSE θέλει περιφερειακές συμμαχίες”

Η συνεργασία του Βulgarian Stock Exchange με άλλο Χρηματιστήριο, είναι απαραίτητη αν όχι αναπόφευκτη, ενώ τα οφέλη που θα προκύψουν από μία τέτοια ”συμμαχία” θα είναι σημαντικά και για τις δύο πλευρές καθώς οι εξελίξεις στον παγκόσμιο χρηματιστηριακό χάρτη προδιαγράφουν την πορεία των μικρότερων αγορών, τονίζει σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική ο ιδρυτής και πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Σόφιας κ. Viktor Papazov.

Papazov: ”Το BSE θέλει περιφερειακές συμμαχίες”
Η συνεργασία του Βulgarian Stock Exchange με άλλο Χρηματιστήριο, είναι απαραίτητη αν όχι αναπόφευκτη. Τα οφέλη που θα προκύψουν από μία τέτοια ”συμμαχία” θα είναι σημαντικά και για τις δύο πλευρές καθώς οι εξελίξεις στον παγκόσμιο χρηματιστηριακό χάρτη προδιαγράφουν την πορεία των μικρότερων αγορών.

Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική ο ιδρυτής και πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Σόφιας κ. Viktor Papazov, ο οποίος αναφέρεται στις προτάσεις που ήδη έχουν γίνει επισήμως προς το Υπουργείο Οικονομίας της χώρας του για απόκτηση του 44% του BSE οταν αυτό διατεθεί από τον σημερινό μέτοχο που είναι το κράτος.

Ο κ. Papazov πιστεύει στην επιτυχία σχημάτων και ενώσεων των χρηματιστηρίων και όχι στη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού Χρηματιστηρίου, χαρακτηρίζοντας ένα τέτοιο βήμα μάλλον υπερβολικό και χωρίς ιδιαίτερες πιθανότητες επιτυχίας.

Ο πρόεδρος του BSE, στην συνέντευξή του, δήλωσε πως ήταν παρών στις επίσημες προτάσεις που το Υπουργείο Οικονομίας της χώρας του δέχτηκε από τα Χρηματιστήρια της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Σκανδιναβίας και διευκρίνισε πως δεν γνωρίζει επίσημως εάν ανάλογες προτάσεις έχουν ήδη γίνει στον κρατικό φορέα από τα Χρηματιστήρια των Αθηνών, της Βιέννης και της Βαρσοβίας.

Σημείωσε πάντως ότι η πρόταση των Χρηματιστηρίων Αθήνας και Λευκωσίας για συμμετοχή στην Κοινή Πλατφόρμα, είναι θέμα που θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του Χρηματιστηρίου της Σόφιας.

Δήλωσε κολακευμένος από το αυξημένο ενδιαφέρον που υπάρχει για το 44% του Χρηματιστηρίου της Σόφιας και τόνισε πως εάν η Κυβέρνηση της χώρας του κάνει τη σωστή επιλογή οι προοπτικές του BSE διαγράφονται ιδιαίτερα θετικές.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η δυναμική του Χρηματιστηρίου της Σόφιας είναι μεγάλη και κάνει λόγο για τις προσπάθειες που ήδη γίνονται από την πλευρά του προς την κατεύθυνση ανάπτυξης του BSE : Συναντήσεις με Βούλγαρους επιχειρηματίες, διοργάνωση roadshows στο εξωτερικό για προσέλκυση ξένων επενδυτών, επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις εγχώριων εταιρειών.

Ο κ. Papazov παρομοίασε την εξέλιξη και προοδο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με αυτή των ηλεκτρονικών υπολογιστών: οι μεγάλες και ογκώδεις μονάδες θα αντικατασταθούν από προηγμένα ευέλικτα αλλά μικρότερα σχήματα. ”Τότε η πρόοδος είναι εξασφαλισμένη” τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v