Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Αύξηση 28% στα κέρδη 2006 βλέπει η αγορά

H Alpha Bank, η δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα βάσει ενεργητικού, αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση 28% των ενοποιημένων καθαρών κερδών της για το 2006, χάρη στην επέκταση των χορηγήσεων στη λιανική τραπεζική, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Alpha: Αύξηση 28% στα κέρδη 2006 βλέπει η αγορά
H Alpha Bank, η δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα βάσει ενεργητικού, αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση 28% των ενοποιημένων καθαρών κερδών της για το 2006, χάρη στην επέκταση των χορηγήσεων στη λιανική τραπεζική.

Σύμφωνα με τον μέσο όρο των προβλέψεων 10 αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters, η Alpha Bank αναμένεται να ανακοινώσει καθαρά κέρδη ύψους 642 εκατ. ευρώ έναντι 502,2 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα καθαρά έσοδα τόκων αναμένεται να αυξηθούν 17,6% στα 1,44 δις ευρώ.

Η Αlpha θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, πριν το άνοιγμα της αγοράς.

Οι ελληνικές τράπεζες επωφελούνται σημαντικά από την κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, λόγω της αισθητής μείωσης των επιτοκίων μετά την είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη.

”H αύξηση των κερδών προέρχεται από την ισχυρή επέκταση των χορηγήσεων στην λιανική τραπεζική και την αύξηση των εσόδων από τα Βαλκάνια και την Κύπρο”, είπε ο Αλέξανδρος Μπουλουγούρης, αναλυτής στην Euroxx Χρηματιστηριακή. ”Εκτιμούμε ότι οι χορηγήσεις στο σύνολό τους θα σημειώσουν αύξηση 20%”, πρόσθεσε ο Μπουλουγούρης.

Η Αlpha Bank, με παρουσία στην Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, την Αλβανία και την Κύπρο, ανακοίνωσε τον Νοέμβριο την είσοδό της στην τουρκική αγορά με την εξαγορά του 50% της Alternatifbank.

Στο τέταρτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας αναμένεται να ανέλθουν στα 160,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 13,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2005.

Η μετοχή της Alpha διαπραγματεύεται 16,5 φορές τα εκτιμώμενα για το 2007 κέρδη, στα ίδια επίπεδα με τον πολλαπλασιαστή κερδών των Ευρωπαίων ανταγωνιστών της, σύμφωνα με το Reuters Estimates.

Προβλέψεις παρείχαν οι: EFG Eurobank Χρηματιστηριακή, Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, Εuroxx Xρηματιστηριακή, Εurocorp Χρηματιστηριακή, P&K Χρηματιστηριακή, Deutsche Bank, Πειραιώς-Σίγμα Χρηματιστηριακή, Proton Χρηματιστηριακή, Πήγασος Χρηματιστηριακή, Beta Χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v