Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Proton: Νέα τιμή-στόχος για ΕΤΕ και Τιτάνα

Νέες υψηλότερες τιμές-στόχους για τις μετοχές της Εθνικής και του Τιτάνα θέτει με διαδοχικές εκθέσεις της (23/2) η Proton Χρηματιστηριακή. Στα 53 ευρώ ο πήχης για την Εθνική, στα 50,5 ευρώ η τιμή-στόχος για τον Τιτάνα

Proton: Νέα τιμή-στόχος για ΕΤΕ και Τιτάνα
Νέες υψηλότερες τιμές-στόχους για τις μετοχές της Εθνικής και του Τιτάνα θέτει με διαδοχικές εκθέσεις της (23/2) η Proton Χρηματιστηριακή.

Αναλυτικότερα στα 53 ευρώ, από 44 ευρώ προηγουμένως, ενισχύει την τιμή–στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Proton σε έκθεση με τίτλο ”Promising targets” διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”outperform”.

H χρηματιστηριακή αναβαθμίζει υψηλότερα τις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα της τράπεζας, μετά την ανακοίνωση των στόχων του business plan. Ειδικότερα, το 2009 τα καθαρά κέρδη της Εθνικής προβλέπεται να ανέλθουν στα 2,2 δισ. ευρώ, τα κέρδη ανά μετοχή στα 4,64 ευρώ και ο πολλαπλασιαστής στο 8,9.

Παράλληλα, κρίνει αδικαιολόγητους τους τρέχοντες πολλαπλασιαστές της τράπεζας, δεδομένου ότι ο όμιλος της Εθνικής απολαμβάνει υψηλές προοπτικές ανάπτυξης.

Για τη μετοχή του Τιτάνα ο πήχης τίθεται στα 50,5 ευρώ με τη σύσταση να παραμένει ”outperform”. Η νέα τιμή-στόχος αποδίδεται στη μετακύλιση του μοντέλου αποτίμησης της εταιρίας το τρέχον έτος.

Η Proton τονίζει ότι η εταιρία χρειάζεται να ορθολογικοποιήσει τον ισολογισμό της με τις εξαγορές να βρίσκονται πρώτες στην ατζέντα της διοίκησης της εισηγμένης.

Δεδομένων των τρεχουσών αποτιμήσεων στον κλάδο, συνεχίζει η χρηματιστηριακή, δεν πρέπει να αποκλείεται μια επιστροφή κεφαλαίου ή ένα πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων κεφαλαίων.

Η μετοχή της Εθνικής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 22ας Φεβρουαρίου στα 41,46 ευρώ, ενώ του Τιτάνα στα 44,62 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v