Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Τι εκτιμά για μεγέθη ομίλου Μυτιληναίου

Στα 118,9 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη 2006 του Μυτιληναίου καταγράφοντας πτώση 43,8% προβλέπει η Marfin – Egnatia σε έκθεση (23/2), διατηρώντας παράλληλα την τιμή–στόχο των 26,8 ευρώ. Για την Αλουμίνιον εκτιμά αύξηση 50% στα καθαρά κέρδη με την τιμή-στόχο στα 22,5 ευρώ, ενώ για τη ΜΕΤΚΑ προβλέπει σταθεροποίηση με την τιμή-στόχο στα 9,9 ευρώ.

Marfin: Τι εκτιμά για μεγέθη ομίλου Μυτιληναίου
Στα 118,9 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη 2006 του Μυτιληναίου καταγράφοντας πτώση 43,8% προβλέπει η Marfin – Egnatia σε έκθεση (23/2), διατηρώντας παράλληλα την τιμή–στόχο των 26,8 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί στις δηλώσεις της διοίκησης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης αναφορικά με τη στρατηγική του ομίλου ύστερα από την απόφαση για κατασκευή ”ιδιωτικής” μονάδας παραγωγής ενέργειας, στην πορεία των συνομιλιών με την Endesa αλλά και στις εξελίξεις σχετικά με τη Δέλτα Project.

Αναφορικά με την Αλουμίνιον της Ελλάδος προβλέπεται ότι τα καθαρά κέρδη του 2006 θα προσεγγίσουν τα 78,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 50%. Η τιμή–στόχος διατηρείται στα 22,5 ευρώ.

Σύμφωνα με τη Marfin - Egnatia η προσοχή θα επικεντρωθεί στα σχόλια της διοίκησης όσον αφορά σε μια πιθανή απορρόφηση της εταιρίας από τη μητρική, στην ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της μονάδας παραγωγής ενέργειας και στον εάν αυτή θα διαθέτει ρεύμα στο σύστημα, αλλά και στις γενικότερες προοπτικές της.

Εξάλλου, σταθεροποιητικά αναμένονται να κινηθούν τα καθαρά κέρδη της ΜΕΤΚΑ το 2006, προσεγγίζοντας τα 37,4 εκατ. ευρώ, με τη Marfin – Egnatia να διατηρεί την τιμή–στόχο των 9,9 ευρώ.

Όπως επισημαίνει, έμφαση θα πρέπει να δοθεί στις εκτιμήσεις της διοίκησης για την κερδοφορία της νέας μονάδας παραγωγής ενέργειας που θα κατασκευαστεί αλλά και στα πιθανά έργα που μπορεί να αναλάβει η εταιρία.

Οι εταιρίες του ομίλου Μυτιληναίου ανακοινώνουν αποτελέσματα έτους στις 27 Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v