Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ:Στα 2,3 δισ. τα κέρδη το 09, λέει η Citigroup

Στο ποσό των 2,3 δισ. ευρώ εκτιμά η Citigroup ότι θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας το 2009, σε flash note της στις 23/2, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΤΕ. Η εκτίμηση αυτή είναι υψηλότερη τόσο των προβλέψεων των αναλυτών όσο και της διοίκησης της τράπεζας.

ΕΤΕ:Στα 2,3 δισ. τα κέρδη το 09, λέει η Citigroup
Στο ποσό των 2,3 δισ. ευρώ εκτιμά η Citigroup ότι θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας το 2009, σε flash note της στις 23/2, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΤΕ. Παράλληλα εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας θα διαμορφωθούν στα 4,85 ευρώ το 2009.

Η εκτίμηση αυτή είναι υψηλότερη των εκτιμήσεων των αναλυτών, αλλά και εκείνων της διοίκησης της τράπεζας, η οποία, κατά την παρουσίαση του business plan της, δήλωσε ότι στοχεύει σε ελάχιστο μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των κερδών της κατά 30% μέχρι το 2009, από τη βάση του 1 δισ. ευρώ το 2006. Αυτό υποδηλώνει ελάχιστα καθαρά κέρδη ύψους 2,2 δισ. ευρώ, ή κέρδη ανά μετοχή περίπου 4,65 ευρώ το 2009.

Η Citigroup χαρακτηρίζει την Εθνική Τράπεζα ένα από τα top picks της στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, ενώ εκτιμά ότι μετά το θετικό νέο επιχειρησιακό σχέδιο και τα αποτελέσματα του 2006 θα ακολουθήσουν και νέες αναβαθμίσεις εκτιμήσεων.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί τη σύσταση ”buy” και την τιμή-στόχο των 50 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα. Η μετοχή της ΕΤΕ έκλεισε στα 41,46 ευρώ στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ξεχωριστή της έκθεση (European Portfolio Strategist με ημερομηνία 22/2) η Citigroup αναφέρει ότι η Εθνική Τράπεζα ”απολαμβάνει τη διάκριση της πιο αγαπημένης μετοχής της Ευρώπης” από τους αναλυτές.

----

Επιτεύξιμοι χαρακτηρίζονται οι στόχοι του business plan της Εθνικής, ενώ τα κέρδη του 2009 αναμένεται να υπερβούν τα 2 δισ. ευρώ τονίζουν, μεταξύ άλλων, οι χρηματιστηριακές και η Credit Suisse στα πρωινά reports, με ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου.

Ιδιαίτερα επιθετικούς κρίνει τους στόχους του business plan η Credit Suisse η οποία διατηρεί την τιμή – στόχο των 42 ευρώ και τη σύσταση ”outperform”. O διεθνής οίκος τονίζει ότι αν συμπεριληφθούν στις προβλέψεις της οι εκτιμήσεις της τράπεζας τότε η τιμή θα μπορούσε να αυξηθεί στα 47-48 ευρώ.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι βάσει του business plan τα καθαρά κέρδη της Εθνικής θα προσεγγίσουν τα 2,1 δισ. ευρώ το 2009, ποσό που είναι κατά 16% υψηλότερο των προβλέψεων της CS.

Σύμφωνα με τους στόχους του business plan τα κέρδη του 2009 θα υπερβούν τα 2 δισ. ευρώ τονίζει η Alpha Finance, υπογραμμίζοντας ότι θα προχωρήσει σε ανοδική αναθεώρηση των εκτίμησεών της.

Η Marfin – Egnatia εκτιμά ότι οι στόχοι που τέθηκαν στο business plan είναι επιτεύξιμοι, ενώ τονίζει ότι βάσει των προβλέψεων της Εθνικής τα καθαρά κέρδη το 2009 θα ανέλθουν σε περίπου 2,18 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά της η Eurobank Sec θεωρεί ότι οι στόχοι του business plan είναι φιλόδοξοι αλλά επιτεύξιμοι, τονίζοντας ότι η όποια αδυναμία της μετοχής αποτελεί αγοραστική ευκαιρία.

Η Proton κρίνει θετική την πρόθεση της τράπεζας να επικεντρωθεί στην ενοποίηση των εταιριών του ομίλου.

Η HSBC αναφέρει ότι οι στόχοι του business plan είναι αισιόδοξοι αλλά επιτεύξιμοι, υπό την προϋπόθεση ότι ο όμιλος θα εκμεταλλευτεί πλήρως τις συνέργιες που θα προκύψουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v