Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Υψηλότερα ο πήχης από Lehman Brothers

Η Lehman Brothers σε έκθεση με ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου αυξάνει στα 26,5 ευρώ, από 25 ευρώ πριν, την τιμή–στόχο για τη μετοχή της εταιρίας, επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση ”overweight”. Τιμή-στόχο 26 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση ”buy” διατηρεί η Citigroup.

Cosmote: Υψηλότερα ο πήχης από Lehman Brothers
Η Lehman Brothers σε έκθεση με ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου αυξάνει στα 26,5 ευρώ, από 25 ευρώ πριν, την τιμή–στόχο για τη μετοχή της εταιρίας, επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση ”overweight”.

Bάσει των νέων εκτιμήσεων του διεθνούς οίκου, τα κέρδη ανά μετοχή της Cosmote θα ανέλθουν στο 1,36 ευρώ το 2007, στο 1,57 ευρώ το 2008 και στο 1,76 ευρώ το 2009.

Ο πολλαπλασιαστής της εταιρίας εκτιμάται στο 10,7 το 2007, μέγεθος που αντιστοιχεί σε premium 10% έναντι των ανταγωνιστών, αναφέρει η Lehman Brothers, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η μέση ετήσια αύξηση των κερδών ανά μετοχή της Cosmote εκτιμάται στο 14% τα προσεχή 5 έτη.

H Citigroup από την πλευρά της, με flash note της στις 22/2, αναφέρει ότι ο τζίρος και τα EBITDA του δ’ τριμήνου της Cosmote ήταν υψηλότερα κατά 1,3% και 2,9% από τον μέσο όρο των προβλέψεων των αναλυτών, ενώ αντίθετα τα καθαρά κέρδη ήταν χαμηλότερα κατά 9,7% έναντι του consensus, λόγω έκτακτων εξόδων στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο των 26 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση ”buy” για την Cosmote, ενώ γνωστοποιεί ότι θα πραγματοποιήσει συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα με τη διοίκηση της εταιρίας και κατόπιν θα προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των προβλέψεών της.

Η μετοχή της Cosmote ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 22ας Φεβρουαρίου στα 22,6 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v