Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Solidus Sec. μέλος του ICMA

Το International Capital Market Association ανακοίνωσε επισήμως σήμερα, την είσοδο τριών νέων μελών στους κόλπους του, της ETC Pollak από τη Γαλλία, της Plenum Securities από την Ελβετία και της Solidus Securities ΑΧΕΠΕΥ από την Ελλάδα.

Η Solidus Sec. μέλος του ICMA
Το International Capital Market Association ανακοίνωσε επισήμως σήμερα, την είσοδο τριών νέων μελών στους κόλπους του, της ETC Pollak από τη Γαλλία, της Plenum Securities από την Ελβετία και της Solidus Securities ΑΧΕΠΕΥ από την Ελλάδα.

Πρόκειται για μια σημαντική αναγνώριση για την Solidus Securities S.A., μια και η συμμετοχή της στο ICMA σηματοδοτεί την πρόσβασή της σε μία δεξαμενή εξειδικευμένων επαγγελματικών γνώσεων και τεχνογνωσίας καθώς και την ουσιαστική συνεισφορά της στη διαμόρφωση του μέλλοντος της αγοράς.

Το ICMA, είναι μία αυτορυθμιστική οργάνωση και εμπορική ένωση, που εκπροσωπεί τα μέλη του, στις διεθνείς αγορές, σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα μέλη του ICMA βρίσκονται σε 48 χώρες σε όλη την υδρόγειο, συμπεριλαμβανομένων και των κύριων οικονομικών κέντρων όλου του κόσμου. Αυτήν την περίοδο αριθμεί περίπου 400 εταιρείες-μέλη. Το ICMA εκτελεί έναν κρίσιμο και κεντρικό ρόλο στην αγορά, με την παροχή και την επιβολή ενός αυτορυθμιζόμενου κανονιστικού πλαισίου, βάσει του οποίου διακανονίζονται με επιτυχία χιλιάδες συναλλαγές καθημερινά.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το ICMA δραστηριοποιείται στην Ευρώπη επιδιώκοντας να επηρεάζει τις οδηγίες και τους νόμους που προκύπτουν από το Σχέδιο Δράσης για τις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες της Ε.Ε., με στόχο τη διασφάλιση της συνεχούς ανάπτυξης της διεθνούς κεφαλαιαγοράς.

Τα μέλη του ICMA ενημερώνονται σε συνεχή βάση σχετικά με τη σύνθετη και διαρκώς εξελισσόμενη εικόνα της αγοράς μέσω τακτικών αναλυτικών εκθέσεων που αφορούν στο έργο προάσπισης που διατελεί η Ένωση. Χάρη σε αυτές τις εκθέσεις, τα μέλη είναι ανά πάσα στιγμή σε θέση να αξιολογήσουν τις πιθανές επιπτώσεις της προτεινόμενης νομοθεσίας στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Η Solidus Securities ΑΧΕΠΕΥ ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2000 με πρωτεύοντα στόχο την εξυπηρέτηση του ιδιώτη επενδυτή. Στα επτά χρόνια της λειτουργίας της δημοσίευσε έξι κερδοφόρους ισολογισμούς ενώ λόγω της αυστηρής πολιτική Risk Management που ακολούθησε αποτελεί μια από τις χρηματιστηριακές εταιρείες με τις λιγότερες επισφάλειες πελατών.

Η ασφάλεια που παρέχει η εταιρία στις συναλλαγές των πελατών της, η σταθερότητα και η αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεργασιών της, η ενεργή παρουσία της στις διεθνείς αγορές και στις αγορές παραγώγων και εμπορευμάτων, έχουν προσδώσει στη Solidus τα τελευταία χρόνια την ευρεία αναγνώριση, κατατάσσοντας σε υψηλότατη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών με βάση των κύκλων εργασιών τους.

Τον Ιούνιο του 2006 η Solidus εξαγόρασε την Value Capital ΑΧΕΠΕΥ έναντι 2.600.000 ευρώ βελτιώνοντας την θέση της στην Αγορά και αυξάνοντας τους ενεργούς της πελάτες σε περισσότερους από 20.000.

Ο Γενικός Διευθυντής της Solidus Securities ΑΧΕΠΕΥ κ. Ηλίας Βογγέλης δήλωσε σχετικά ”Η εισδοχή μας στο ICMA, δεν αποτελεί μόνον καταξίωση για την συνεχή αναπτυξιακή πορεία της Solidus. Αποτελεί πρόκληση ευθύνης ώστε να αντλήσουμε νέα- σύγχρονη τεχνογνωσία και ειδική γνώση και να την μεταφέρουμε στην ελληνική αγορά, παρέχοντας εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες στους πελάτες μας. Η συμμετοχή μας όμως δεν σταματά σε αυτόν και μόνο τον στόχο. Θα συνεισφέρουμε ενεργά ώστε -μέσα από ελληνικό πρίσμα- να συν- διαμορφώσουμε το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης των Αγορών”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v