Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι προβλέψεις της DB για ΜΕΤΚ, ΦΡΙΓΟ, ΦΡΛΚ

Αυξημένα θα είναι τα μεγέθη που θα ανακοινώσουν για την χρήση του 2006 οι εταιρείες Μέτκα, Frigoglass και Fourlis Holdings, σύμφωνα με τις προβλέψεις τις Deutsche Bank, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν με ξεχωριστές εκθέσεις στις 21/2. Υπενθυμίζεται οτι Μέτκα και Frigoglass ανακοινώνουν αποτελέσματα στις 27 Φεβρουαρίου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ενώ η Fourlis ανακοινώνει τα μεγέθη της στις 28 Φεβρουαρίου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Οι προβλέψεις της DB για ΜΕΤΚ, ΦΡΙΓΟ, ΦΡΛΚ
Τις προβλέψεις της για τα οικονομικά αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν για την χρήση του 2006 οι εταιρείες Μέτκα, Frigoglass και Fourlis Holdings, παραθέτει με εκθέσεις της στις 21/2 η Deutsche Bank.

---Μέτκα

Καθαρά κέρδη ύψους 40 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, εκτιμά η Deutsche Bank ότι θα ανακοινώσει η Μέτκα. Τα EBITDA προβλέπεται ότι θα διαμορφωθούν στα 64 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 19%, ενώ οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 32% στα 296 εκατ. ευρώ.

Για το δ’ τρίμηνο, ο διεθνής οίκος ”βλέπει” τα καθαρά κέρδη της Μέτκα στα 12 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 16%, με πωλήσεις αυξημένες κατά 55% στα 79 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA αναμένεται να καταγράψουν άνοδο της τάξης του 37% στα 19 εκατ. ευρώ.

Η Deutsche Bank διατηρεί τιμή στόχο 10,50 ευρώ και σύσταση ”hold” για την μετοχή της Μέτκα.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 2006 στις 27 Φεβρουαρίου, μετά τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

---Frigoglass

Το τμήμα ψύξης θα είναι αυτό που θα οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα τα μεγέθη της Frigoglass στη χρήση του 2006, όπως εκτιμά η Deutsche Bank, η οποία αναμένει τις πωλήσεις του εν λόγω τμήματος να ενισχυθούν κατά 48% στα 357 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη της Frigoglass εκτιμάται ότι θα καταγράψουν άνοδο της τάξης του 64% στα 39 εκατ. ευρώ, οι πωλήσεις προβλέπεται να ενισχυθούν κατά 37% στα 419 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA αναμένεται να διαμορφωθούν στα 83 εκατ. ευρώ (+36%) κατά την χρήση του 2006.

Για το δ’ τρίμηνο, ο διεθνής οίκος προβλέπει καθαρά κέρδη ύψους 1 εκατ. ευρώ, EBITDA αυξημένα κατά 6% στα 8 εκατ. ευρώ και πωλήσεις ύψους 81 εκατ. ευρώ (+28%).

Για την Frigoglass, η Deutsche Bank διατηρεί τιμή στόχο 21 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση ”buy”.

Η εταιρεία θα ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα στις 27 Φεβρουαρίου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

--- Fourlis Holdings

Αύξηση της τάξης του 53% εκτιμά ο διεθνής οίκος ότι θα εμφανίζουν τα καθαρά κέρδη της Fourlis Holdings τη χρήση του 2006 και θα διαμορφωθούν στα 28 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA αναμένεται να ανέλθουν στα 49 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 13%, ενώ οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 10% στα 448 εκατ. ευρώ.

Για το δ’ τρίμηνο, εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη θα παραμείνουν αμετάβλητα στα 7 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις αναμένεται να διαμορφωθούν στα 119 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA εκτιμάται ότι θα σημειώσουν άνοδο 5% στα 16 εκατ. ευρώ.

Για την Fourlis Holdings, η Deutsche Bank δίνει τιμή-στόχο 18,20 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση ”buy”.

Η Fourlis Holdings θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της χρήσης 2006 στις 28 Φεβρουαρίου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v