Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΙΤΚ: Οι φόροι επιβάρυναν τα κέρδη λένε αναλυτές

Στην έκτακτη φορολόγηση ύψους 16 εκατ. ευρώ αποδίδονται τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων καθαρά κέρδη που κατέγραψε ο Τιτάνας το 2006, επισημαίνουν οι χρηματιστηριακές στα πρωινά report με ημερομηνία 22 Φεβρουαρίου.

ΤΙΤΚ: Οι φόροι επιβάρυναν τα κέρδη λένε αναλυτές
Στην έκτακτη φορολόγηση ύψους 16 εκατ. ευρώ αποδίδονται τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων καθαρά κέρδη που κατέγραψε ο Τιτάνας το 2006, επισημαίνουν οι χρηματιστηριακές στα πρωινά report με ημερομηνία 22 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικότερα η HSBC σε ανάλυσή της (22/02) τονίζει ότι τα επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 31%, υπογραμμίζει την έκτακτη φορολόγηση των 16,3 εκατ. ευρώ, ενώ αναφέρει ότι οι καθαρές υποχρεώσεις υποχώρησαν στα 327 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με την τηλεδιάσκεψη επισημαίνεται η αβεβαιότητα για το βάθος και τη διάρκεια της αδυναμίας στην αγορά των ακινήτων.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή – στόχο των 45 ευρώ και τη σύσταση ”neutral” για τη μετοχή της εισηγμένης.

”Μέτρια αλλά όχι απογοητευτικά” χαρακτηρίζει η UBS τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για τη χρήση του 2006 η Τιτάν, με έκθεσή της στις 22/2, στην οποία διατηρεί την τιμή στόχο των 51,20 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση ”buy” για την ελληνική τσιμεντοβιομηχανία.

Η UBS σημειώνει οτι τα καθαρά κέρδη της Τιτάν διαμορφώθηκαν στα 259 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 23%, λόγω της έκτακτης φορολόγησης ύψους 16,3 εκατ. ευρώ, ενώ οι προβλέψεις του διεθνούς οίκου έκαναν λόγο για καθαρά κέρδη ύψους 277 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τις δηλώσεις της διοίκησης της εταιρείας, περί του λειτουργικού περιβάλλοντος στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα στη Φλόριδα, η UBS εκτιμά οτι η θέση της Τιτάν είναι σχετικά απομονωμένη λόγω της δυνατότητάς της να αντικαταστήσει τις εξαγωγές με υψηλότερου περιθωρίου εγχώρια παραγωγή, καθώς και λόγω της πιθανής περαιτέρω αύξησης των τιμών στις ΗΠΑ.

Η Merrill Lynch από την πλευρά της, με έκθεσή της στις 22/2, χαρακτηρίζει ισχυρά τα αποτελέσματα της Τιτάν, με τα καθαρά κέρδη (προ εκτάκτων φορολογικών επιβαρύνσεων) και τα EBITDA να διαμορφώνονται σε επίπεδο ελαφρώς υψηλότερο των προβλέψεων του διεθνούς οίκου αλλά και του μέσου όρου των προβλέψεων των αναλυτών.

Η Merrill Lynch προχωρά σε μικρές αλλαγές στις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα του 2007 και 2008, μειώνοντας τα κέρδη ανά μετοχή του 2007 κατά 2% και αυξάνοντάς τα κατά 2% για το 2008.

Ο διεθνής οίκος θέτει δίκαιη τιμή στα 44 ευρώ ανά μετοχή της Τιτάν και σύσταση ”neutral”.

H Alpha Finance αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η ζήτηση στην αγορά της Αιγύπτου παρέμεινε ισχυρή, ενώ αποδίδει τη χαμηλότερη του αναμενόμενου κερδοφορία του Τιτάνα σε έκτακτη φορολόγηση ύψους 16 εκατ. ευρώ.

Στην επιβάρυνση κατά 16,3 εκατ. ευρώ λόγω έκτακτης φορολογίας οφείλονται τα χειρότερα των προσδοκιών καθαρά κέρδη της εισηγμένης, αναφέρει η P&K η οποία χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του Τιτάνα ισχυρά.

Ανάλογες διαπιστώσεις για την έκτακτη φορολόγηση πραγματοποιεί και η Proton τονίζοντας ότι η διοίκηση δεν απέκλεισε μια επιστροφή κεφαλαίου ή ένα πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών αν και καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί.

Χαμηλότερα των προβλέψεων χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του Τιτάνα η Marfin – Egnatia, επισημαίνοντας ότι το δ΄ τρίμηνο ήταν, όπως αναμενόταν, αδύναμο για τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα τη Φλώριντα.

Παράλληλα τονίζει ότι θα αναπροσαρμόσει υψηλότερα τις εκτιμήσεις για το 2007 εκτιμά ωστόσο ότι τα μεγέθη του α΄ τριμήνου θα δείξουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία του τρέχοντος έτους.

Η Piraeus Securities από την πλευρά της προχωρά σε αύξηση της τιμής-στόχου για την μετοχή της Τιτάν, στα 48,7 ευρώ ανά μετοχή από 48,1 ευρώ προηγουμένως, μειώνοντας όμως τη σύσταση σε ”neutral” από ”outperform”, ελλείψει άμεσων καταλυτών και λόγω της πρόσφατης αύξησης της τιμής της μετοχής της εταιρείας.

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει ”μάλλον αναμενόμενα” τα αποτελέσματα της εταιρείας, τα οποία ”δεν εξέπληξαν την αγορά”, ενώ σημειώνει την έκτακτη φορολόγηση 16 εκατ. ευρώ, η οποία επηρέασε τα κέρδη της Τιτάν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v