Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ETE: Ικανοποιητικά μεγέθη λένε οι αναλυτές (upd)

Με ικανοποίηση αλλά χωρίς... πανηγυρισμούς υποδέχτηκαν οι αναλυτές σε Ελλάδα και εξωτερικό τα μεγέθη 2006 της Εθνικής Τράπεζας. Στα 41 ευρώ διατηρεί την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Εθνικής η KBW, επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση ”outperfom”. Πως σχολιάζουν Alpha Finance, Marfin, Proton.

ETE: Ικανοποιητικά μεγέθη λένε οι αναλυτές (upd)
Με ικανοποίηση αλλά χωρίς... πανηγυρισμούς υποδέχτηκαν οι αναλυτές σε Ελλάδα και εξωτερικό τα μεγέθη 2006 της Εθνικής Τράπεζας.

H Deutshce Bank θεωρεί ότι τα αποτελέσματα της Εθνικής θα μπορούσαν να δικαιολογούν μια αναβάθμιση των προβλέψεων, ενώ εκτιμά ότι η ανακοίνωση των στόχων του business plan θα παρέχει περαιτέρω στήριξη στην τιμή της μετοχής.

Παράλληλα τονίζει ότι η συμβολή της Finansbank στα αποτελέσματα της Εθνικής ήταν υψηλότερη των προσδοκιών, ενώ συνολικά χαρακτηρίζει ισχυρά τα αποτελέσματα του δ΄ τριμήνου.

Στην ανάλυσή του (21/02) o διεθνής οίκος επαναδιατυπώνει την τιμή – στόχο των 45 ευρώ και τη σύσταση ”buy”.



Στα 41 ευρώ διατηρεί την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Εθνικής η KBW σε έκθεσή της (21/02) επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση ”outperfom”.

Με μια πρώτη ματιά τα αποτελέσματα του δ΄ τριμήνου της Εθνικής είναι ικανοποιητικά, επισημαίνει η KBW χαρακτηρίζοντας σημείο κλειδί τα καλύτερα του αναμενόμενου καθαρά έσοδα από τόκους, την περιορισμένη υποχώρηση των spreads των στεγαστικών αλλά και τα ισχυρά κέρδη από χρηματοοικονομικές συναλλαγές.



Θετική άποψη εκφράζεται και για τις εκτός συνόρων δραστηριότητες της Εθνικής υπογραμμίζοντας ότι ήταν κερδοφόρες με ρυθμούς ανάπτυξης που υπερέβησαν το 30% σε ετήσια βάση.

Η Merrill Lynch σε έκθεση με τίτλο ”Reassuring results ahead of investor day” χαρακτηρίζει τα καθαρά κέρδη της Εθνικής (εξαιρουμένης της Finansbank) ανάλογα των προβλέψεών της.

Η Εθνική ευνοείται από την άνοδο των επιτοκίων και την ισχυρή καταθετική που διαθέτει, πράγμα που απέδειξε στο δ΄ τρίμηνο επισημαίνει ο διεθνής οίκος ο οποίος τονίζει ότι τα κόστη απογοήτευσαν λόγω των διοικητικών δαπανών και των υψηλότερων bonus.

O διεθνής οίκος διατηρεί την τιμή – στόχο των 46 ευρώ και τη σύσταση ”buy”.

Η Citigroup χαρακτηρίζει ισχυρά τα αποτελέσματα του δ΄ τριμήνου της Εθνικής, διατηρώντας την τιμή – στόχο των 50 ευρώ και τη σύσταση ”buy”.

Παράλληλα επισημαίνει ότι οι δραστηριότητες στην ΝΑ Ευρώπη παρουσίασαν ισχυρή ανάπτυξη, ενώ η Finansbank συνέχισε να κερδίζει μερίδιο.

Η HSBC σε ξεχωριστή έκθεση (22/02) χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του δ΄ τριμήνου ισχυρά και ανάλογα των προβλέψεών της, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, την έκτακτη επιβάρυνση των 100 εκατ. ευρώ από την φορολόγηση των αποθεματικών.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή – στόχο των 41 ευρώ και τη σύσταση ”overweight” για τη μετοχή της εισηγμένης.

Αναφορικά με την Finansbank υπογραμμίζει την εντυπωσιακή ενίσχυση των στεγαστικών δανείων και την αύξηση του μεριδίου αγοράς της τράπεζας στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Η Marfin – Egnatia χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Εθνικής καλύτερα των αναμενόμενων επισημαίνοντας ότι δεν θα προχωρήσει σε μεταβολές των εκτιμήσεων, εν αναμονή του business plan.

Η Alpha Finance διακρίνει ισχυρές τάσεις σε κάθε γεωγραφικό τομέα δραστηριοποίησης της τράπεζας (Ελλάδα, ΝΑ Ευρώπη, Τουρκία) και χαρακτηρίζει τα καθαρά κέρδη της Εθνικής υψηλότερα των προβλέψεων.

Από την πλευρά της η Proton κρίνει θετικά τα μεγέθη της τράπεζας εκτιμώντας ότι η πλήρης ενοποίηση της Finansbank θα οδηγήσει σε περαιτέρω ενίσχυση της κερδοφορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v