Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin-Egnatia:Στο επίκεντρο η Εθνική Τράπεζα

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και του τριετούς business plan της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται να τεθεί στο επίκεντρο της αγοράς, επισημαίνει η Marfin-Egnatia στο εβδομαδιαίο της report, όπου επισημαίνει ότι ενδέχεται να αποτελέσει νέο καταλύτη για ολόκληρο τον εγχώριο τραπεζικο κλάδο.

Marfin-Egnatia:Στο επίκεντρο η Εθνική Τράπεζα
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και του τριετούς business plan της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται να τεθεί στο επίκεντρο της αγοράς, επισημαίνει η Marfin-Egnatia στο εβδομαδιαίο της report, όπου επισημαίνει ότι ενδέχεται να αποτελέσει νέο καταλύτη για ολόκληρο τον εγχώριο τραπεζικο κλάδο, το ενδιαφέρον για τον οποίο ενισχύεται λόγω της ενοποίησης στην ελληνική αγορά και της διεθνούς επεκτατικής τάσης.

Εντός της εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα τριμήνου τριών blue chips, του Τιτάνα, της Cosmote και των Ελληνικών Πετρελαίων, με τις πρώτες δυο να ανακοινώνουν θετική απόδοση και την πετρελαϊκή να ανακοινώνει αδύναμο δ’ τρίμηνο λόγω σημαντικών ζημιών από τα αποθέματα.

Πέραν των τραπεζών, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να τεθούν και οι κλάδοι ενέργειας και κατασκευών λόγω προσδοκιών για σημαντικά deals (όπως οι συζητήσεις για κοινοπραξία μεταξύ της Μυτιληναίος και της Endesa αλλά και οι προσδοκίες για συγχωνεύσεις στον κατασκευαστικό κλάδο).

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι τα top picks της είναι οι: Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, CosmOTE, Μυτιληναίος, ΓΕΚ, Τέρνα και Vivartia.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v