Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Εκτιμήσεις για αύξηση 9,2% στα κέρδη

H Cosmote αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα αυτή την εβδομάδα αύξηση 13% των καθαρών κερδών της το τέταρτο τρίμηνο, καθώς αυξάνεται η χρήση κινητών τηλεφώνων στην Ελλάδα και ενισχύονται οι δραστηριότητες στο εξωτερικό. Τα καθαρά κέρδη για τη συνολική χρήση του 2006 αναμένεται να σημειώσουν άνοδο 9,2% στα 371 εκατ. ευρώ.

Cosmote: Εκτιμήσεις για αύξηση 9,2% στα κέρδη
H Cosmote αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα αυτή την εβδομάδα αύξηση 13% των καθαρών κερδών της το τέταρτο τρίμηνο, καθώς αυξάνεται η χρήση κινητών τηλεφώνων στην Ελλάδα και ενισχύονται οι δραστηριότητες στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το μέσο όρο των προβλέψεων επτά αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters, η Cosmote θα ανακοινώσει καθαρά κέρδη 95,9 εκατ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο έναντι 84,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2005. Τα καθαρά κέρδη για τη συνολική χρήση του 2006 αναμένεται να σημειώσουν άνοδο 9,2% στα 371 εκατ. ευρώ.

”Αναμένουμε η Cosmote να καταγράψει διψήφια αύξηση στις πωλήσεις τέταρτου τριμήνου...κυρίως λόγω της ενοποίησης των βαλκανικών θυγατρικών της”, είπε ο Βαγγέλης Καρανίκας, αναλυτής της HSBC Παντελάκης Χρηματιστηριακή, σε έκθεση. Αναλυτές αναμένουν επίσης η εξαγορά της εταιρίας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Γερμανός να έχει ενισχύσει τις πωλήσεις του ομίλου.

Η Cosmote είπε τον Νοέμβριο ότι αναμένει αύξηση των εσόδων άνω του 30% για το 2006, καθώς και το 2007, χάρη στην εξαγορά της Γερμανός.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων προβλέψεων και αποσβέσεων (EBITDA) το τέταρτο τρίμηνο αναμένεται να διαμορφωθούν στα 226,6 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 22,6%, με τις πωλήσεις να ενισχύονται 46,8% στα 741,9 εκατ. ευρώ.

H μετοχή της Cosmote διαπραγματεύεται περίπου 20,4 φορές τα εκτιμώμενα για το 2007 κέρδη, σε discount συγκριτικά με πολλαπλασιαστή κερδών 32 των ευρωπαίων εταίρων της, σύμφωνα με το Reuters Estimates.

Η μετοχή της, που έχει ενισχυθεί 1% από τις αρχές του έτους, έχει σημειώσει υποαπόδοση συγκριτικά με το γενικό δείκτη, που έχει κερδίσει 7%.

Η Cosmote θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της στις 22 Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v