Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Οι 8+1 πιθανοί διεκδικητές του ΟΤΕ

Εννέα πιθανούς διεκδικητές του νέου πακέτου μετοχών που θα διαθέσει το Δημόσιο στον ΟΤΕ ξεχωρίζει η Marfin-Egnatia σε έκθεση (16/2) που εκπόνησε σε συνεργασία με την ESN Telecommunications. Αναφέρει ως πιθανούς διεκδικητές 8 μεγάλες τηλεπικοινωνιακές εταιρίες αλλά και τα private equity funds.

Marfin: Οι 8+1 πιθανοί διεκδικητές του ΟΤΕ
Εννέα πιθανούς διεκδικητές του νέου πακέτου μετοχών που θα διαθέσει το Δημόσιο στον ΟΤΕ ξεχωρίζει η Marfin-Egnatia σε έκθεση (16/2) που εκπόνησε σε συνεργασία με την ESN Telecommunications.

H Μarfin-Egnatia αναφέρει ως πιθανούς διεκδικητές 8 μεγάλες τηλεπικοινωνιακές εταιρίες αλλά και τα private equity funds και σκιαγραφεί τις προτεραιότητες και τους στρατηγικούς στόχους τους βάσει των τελευταίων ανακοινώσεων ή δηλώσεων στελεχών τους.

Προβλέπει, μάλιστα, ότι ο ΟΤΕ θα προσελκύσει τα private equity funds λόγω των προοπτικών αναδιάρθρωσης του Οργανισμού, αλλά και της δυνατότητας μόχλευσης.

Αναλυτικότερα εκτιμά ότι η France Telecom θα στρέψει την προσοχή της σε ιδιωτικοποιήσεις στην Αλγερία αλλά και σε άλλες εταιρίες στην Αφρική, ενώ δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα για την περίπτωση της Telefonica καθώς, όπως αναφέρει, η εταιρία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για επιχειρήσεις τις οποίες αρχικά είχε απορρίψει.

Για τις Deutsche Telecom και Βritish Telecom εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει ενδιαφέρον, ενώ για την Telecom Italia αναφέρει ότι προέχει το θέμα της πώλησης θυγατρικής στη Βραζιλία.

Αναφορικά με την Telecom Austria, επικαλείται δημοσίευμα Τύπου που αναφέρουν τον σκεπτικισμό της κυβέρνησης λόγω του ανάλογου με τον ΟΤΕ μεγέθους της αυστριακής εταιρίας.

Εξάλλου, θεωρεί μειωμένη την πιθανότητα να ενδιαφερθεί η TeliaSonera, ενώ εξίσου απίθανη εκτιμά μια κίνηση από την Orascom ύστερα από την εξαγορά της TIM Hellas και του μεριδίου που ήδη ελέγχει στην Tellas.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή – στόχο των 23,7 ευρώ και τη σύσταση ”accumulate” για τη μετοχή του Οργανισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v