Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Μπαράζ αναβαθμίσεων από αναλυτές (upd)

Νέες, υψηλότερες τιμές στόχους για τη μετοχή της Eurobank ανακοίνωσαν οι Citigroup, Π&Κ Χρηματιστηριακή και Proton Bank και σε οριακά χαμηλότερη τιμή έδωσε η Merrill Lynch, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων 2006 από την τράπεζα.

Eurobank: Μπαράζ αναβαθμίσεων από αναλυτές (upd)
Νέες, υψηλότερες τιμές στόχους για τη μετοχή της Eurobank ανακοίνωσαν οι Citigroup, Π&Κ Χρηματιστηριακή και Proton Bank και σε οριακά χαμηλότερη τιμή έδωσε η Merrill Lynch, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων 2006 από την τράπεζα.

Ειδικότερα, σε οριακή μείωση της θεωρητικής δίκαιης τιμής για τη Eurobank, στα 32 ευρώ ανά μετοχή, προχωρά με έκθεσή της στις 9/2 η Merrill Lynch, χαρακτηρίζοντας ”ελαφρώς απογοητευτικά” τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου που ανακοίνωσε η τράπεζα.

Ο διεθνής οίκος μειώνει παράλληλα κατά 1% τις προβλέψεις του για τα κέρδη ανά μετοχή της Eurobank το 2007-2008.

Η Merrill Lynch αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Eurobank παραμένει η ακριβότερη ελληνική τράπεζα, όσον αφορά στις παρόμοιες προοπτικές ανάπτυξης των κερδών ανά μετοχή, καθώς διαπραγματεύεται 13,1 φορές τα εκτιμώμενα για το 2008 κέρδη ανά μετοχή, συγκριτικά με 11,7 φορές για την Εθνική Τράπεζα και 11,5 φορές για την Alpha Bank.

Σημειώνει ότι της αρέσει η μακροπρόθεσμη στρατηγική της Eurobank και ότι διατηρεί θετική στάση για τις προοπτικές της τράπεζας, θεωρώντας όμως ότι αυτές ήδη ”αιχμαλωτίζονται” στην τρέχουσα αποτίμηση και ότι υπάρχει καλύτερη αξία μεταξύ των ανταγωνιστών.

Εν τω μεταξύ, στα 32 ευρώ, από 30 ευρώ πριν, ενισχύει την τιμή–στόχο για τη μετοχή της Eurobank η Citigroup σε έκθεσή της (08/02), υποβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε ”hold”, από ”buy”.

O διεθνής οίκος χαρακτηρίζει ανάμικτα τα αποτελέσματα του δ΄ τριμήνου της Eurobank, υπογραμμίζοντας πως τα καθαρά έσοδα από τόκους κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, ενώ αντίθετα τα κόστη διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων.

Σε αναβάθμιση της τιμής στόχου για τη μετοχή της Eurobank, στα 36,4 από 35 ευρώ προχώρησε και η Π&Κ Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της όπου διατηρεί σύσταση ”overweight” μετά και την ανακοίνωση αποτελεσμάτων 2006 της τράπεζας.

Η Π&Κ επισημαίνει ότι θεωρεί πως η EFG είναι η καλύτερα τοποθετημένη ελληνική τράπεζα στα Βαλκάνια και την Τουρκία, ενώ κρίνει ως ιδιαίτερα επιτυχημένο το επιχειρηματικό μοντέλο που ακολουθεί στην Ελλάδα, θεωρώντας ότι εξασφαλίζει ισχυρά μερίδια αγοράς σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Τα αποτελέσματα έτους της Eurobank δεν οδηγούν σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της, επισημαίνει η Marfin-Egnatia σε έκθεσή της, όπου διατηρεί την τιμή στόχο των 34,5 ευρώ και τη σύσταση ”accumulate”.

Εξάλλου, σε έκθεσή της για την Eurobank, η Piraeus Securities υποβαθμίζει τη σύσταση σε ”hold” από ”outperform” και διατηρεί την τιμή στόχο αμετάβλητη στα 30,7 ευρώ.

Οι εκτιμήσεις της για το 2007, μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2006 από την τράπεζα, παραμένουν επίσης αμετάβλητες, με τη χρηματιστηριακή να προβλέπει αύξηση 20,3% στα καθαρά κέρδη το 2007 και αύξηση 23% στα 954 εκατ. ευρώ το 2008.

Οριακή αναβάθμιση της τιμής στόχου στα 37 ευρώ ανά μετοχή από 36,5 ευρώ προηγουμένως για τη μετοχή της Eurobank ανακοίνωσε και η Proton Bank, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform” σε έκθεσή της με ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η νέα τιμή στόχος υποδηλώνει προοπτικές ανόδου της τάξης του 22,3%.

Σημειώνει ακόμη ότι αναθεώρησε υψηλότερα τις προβλέψεις της για τα μεγέθη της τράπεζας, λόγω των προοπτικών που εμφανίζουν οι δραστηριότητές της στη Νέα Ευρώπη. Εκτιμά δε ότι τα καθαρά κέρδη της τράπεζας το 2006 θα ανέλθουν στο 1,19 δισ. ευρώ καθώς αναμένει ότι θα εμφανίσουν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 22,6%, ήτοι λίγο υψηλότερο των προβλέψεων της διοίκησης της Eurobank.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Eurobank ”έκλεισε” τη συνεδρίαση της Πέμπτης στα 30,30 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v