Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: ”Outperform” με τιμή τα 10 ευρώ από KBW

”Υγιή” χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα έτους της Marfin Popular Bank η KBW (8/2/07), ενώ ”ποντάρει” στη μακροπρόθεσμη αξία του ομίλου. Τι βλέπει για τα εκκολαπτόμενα deals και πώς εκτιμά ότι θα ωφελήσει το πλεονάζον κεφάλαιο τα κέρδη. Στα 10 ευρώ η τιμή-στόχος. ”Outperform” η σύσταση.

Marfin: ”Outperform” με τιμή τα 10 ευρώ από KBW
Σύσταση ”outperform” επαναδιατυπώνει η KBW για τη μετοχή της Marfin Popular Βank θέτοντας ως τιμή-στόχο τα 10 ευρώ σε έκθεση με ημερομηνία 8 Φεβρουαρίου.

Αναφερόμενη στα αποτελέσματα έτους που ανακοίνωσε σήμερα η τράπεζα, τα χαρακτηρίζει ”υγιή”, προσθέτοντας πως κατά την εκτίμησή της υπάρχει υπολογίσιμη μακροπρόθεσμη αξία στον όμιλο.

Αν και ο οίκος υποθέτει την πλήρη εφαρμογή του business plan της MPB, δεν έχει, όπως σημειώνει, επαρκώς αποτιμήσει τη χρήση του πλεονάζοντος κεφαλαίου, αλλά ούτε και τις δυνατότητες εσόδων από τη MIG- παράγοντες οι οποίοι, όπως προσθέτουν οι αναλυτές, θα μπορούσαν να αυξήσουν τα κέρδη κατά 60% αν κάτι απρόβλεπτο δεν μεσολαβήσει.

Με μεταξύ άλλων βελτιούμενα επίπεδα ενημέρωσης των επενδυτών, η εμπιστοσύνη της αγοράς στις ικανότητες της διοίκησης θα αυξηθεί, αναφέρεται στην έκθεση.

Εξάλλου, το ένα δισ. ευρώ - ύψος στο οποίο προβλέπει η KBW ότι θα ανέλθει το πλεονάζον κεφάλαιο - μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω τα κέρδη ανά μετοχή, είτε μέσω επαναγορών, είτε μέσω της ορθολογικής χρήσης του κεφαλαίου με εκτιμώμενη απόδοση (RoE) στο 15%, που δεν συνυπολογίζεται στην τρέχουσα αποτίμηση που κάνει οίκος.

Σε ό,τι αφορά τα μεγάλα deals, στην Ελλάδα ο τρέχων συνδυασμός (σ.σ. Marfin - Πειραιώς - Κύπρου) είναι ο μόνος πιθανός, κατά την εκτίμηση του οίκου. Ή θα επιτύχει το εγχείρημα, αναφέρει, ή το ενδεχόμενο δραστηριοτήτων εξαγορών και συγχωνεύσεων θα απομακρυνθεί μεσοπρόθεσμα, προβλέπει.

Δεδομένου του ότι η μετοχή υποαπέδωσε του τραπεζικού κλάδου από την ανακοίνωση του σχεδιαζόμενου deal, ο οίκος θεωρεί ότι ”τα χειρότερα πέρασαν” για τον τίτλο και ότι είτε θα γίνει deal, οπότε θα υπάρξει αξία απο τις συνέργειες, είτε δεν θα γίνει και εφεξής η μετοχή θα πρέπει να αποτιμάται ως ”μόνη” (standalone) οντότητα.

Η μετοχή της MPB ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης στα 8,24 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v