Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BofAML: Ξεκινά κάλυψη της Eurobank με «Neutral»

Η αμερικανική τράπεζα θεωρεί ότι η Eurobank θα κερδίσει την ανάκαμψη του ελληνικού τραπεζικoύ κλάδου και θα βελτιώσει τη μέση απόδοση ιδίων κεφαλαίων της στο 12,2% μέχρι το 2017. Προτιμά Πειραιώς και Alpha Bank από τις ελληνικές τράπεζες.

BofAML: Ξεκινά κάλυψη της Eurobank με «Neutral»

Με τιμή στόχο 0,44 ευρώ και σύσταση "neutral" ξεκινά κάλυψη της μετοχής της Eurobank η Bank of America Merrill Lynch, σε έκθεσή της με ημερομηνία 9 Ιουνίου.

Η αμερικανική τράπεζα θεωρεί ότι η Eurobank θα κερδίσει την ανάκαμψη του ελληνικού τραπεζικού κλάδου και θα βελτιώσει τη μέση απόδοση ιδίων κεφαλαίων της στο 12,2% μέχρι το 2017, κάτι που η BofAML θεωρεί ότι θα είναι το νέο ομαλοποιημένο επίπεδο για την τράπεζα.

Θεωρεί πως η αγορά συνυπολογίζει την ανάκαμψη αυτή, ενώ με P/BV στο 1,1x για το 2014, η μετοχή της Eurobank φαίνεται δίκαια αποτιμημένη.

Η ισχύς που έχει δείξει στο παρελθόν η Eurobank μπορεί να μην αρκεί για να εμφανίσει υψηλότερη μέση απόδοση ιδίων κεφαλαίων σε σχέση με τις άλλες ελληνικές τράπεζες.

Η Bank of America Merrill Lynch αναφέρει επίσης πως από τις ελληνικές τράπεζες προτιμά την Πειραιώς (1,99 ευρώ, Buy) για την καλύτερη προοπτική μείωσης κόστους και την Alpha Bank (0,81 ευρώ, Buy) λόγω της καλύτερης προοπτικής αύξησης των καθαρών εσόδων από τόκους.

Όπως επισημαίνει η BofAML, τα βασικά στοιχεία που θα κινήσουν τη μέση απόδοση ιδίων κεφαλαίων το 2014-2017, θα είναι η ανάπτυξη των περιθωρίων, η ομαλοποίηση των προβλέψεων και η βελτιστοποίηση του κόστους. Εκτιμά παράλληλα πως η τράπεζα θα επιστρέψει στην κερδοφορία από το 2015.

Ως βασικό ρίσκο για την τράπεζα θεωρεί τον χρόνο και τον ρυθμό της ανάκαμψης της ποιότητας των assets της, ενώ ένα ακόμα ρίσκο είναι και η ανάγκη αναπλήρωσης χρηματοδότησης από την ΕΚΤ το 2015.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v