Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψήφος εμπιστοσύνης στις τράπεζες από Goldman Sachs-HSBC

Ποντάρουν στις ελληνικές τράπεζες οι ξένοι οίκοι, με HSBC και Goldman Sachs να ανεβάζουν τον πήχη για τις μετοχές. Γιατί η ανάκαμψη των ελληνικών τραπεζών έχει ισχυρές βάσεις. Πότε εκτιμά η Goldman Sachs ότι θα επιστρέψουν στην κερδοφορία. Οι συστάσεις και τα ρίσκα.

Ψήφος εμπιστοσύνης στις τράπεζες από Goldman Sachs-HSBC
Ξεκινά εκ νέου την κάλυψη των Alpha, Πειραιώς και Eurobank η Goldman Sachs σε έκθεση με ημερομηνία 6 Ιουνίου.

Ο διεθνής οίκος θέτει τιμή στόχο το 0,80 ευρώ για την Alpha (σύσταση Buy), το €0,40 για τη Eurobank (neutral) και το €1,75 για την Πειραιώς (neutral).

Όπως αναφέρει η Goldman Sachs η ανάκαμψη του ελληνικού τραπεζικού κλάδου έχει ισχυρές βάσεις. Οι τρεις τράπεζες βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση σε όρους κεφαλαιοποίησης και φαίνονται έτοιμες να επωφεληθούν από την ανάκαμψη της οικονομίας αλλά και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σημειώνει.

Ο διεθνής οίκος προβλέπει πως οι τράπεζες θα επιστρέψουν στην κερδοφορία το 2015, ενώ χαρακτηρίζει κρίσιμο στοιχείο την εφαρμογή των σχεδίων αναδιάρθρωσης.

Ως ρίσκα για τις τράπεζες ξεχωρίζει θέματα που σχετίζονται με την ποιότητα χαρτοφυλακίου, την αναδιάρθρωση σε Ελλάδα και ΝΑ. Ευρώπη αλλά και με ζητήματα χρηματοδότησης.

Σε ό,τι αφορά την Alpha, η Goldmans Sahcs επισημαίνει πως θα ευνοηθεί από τη μακροοικονομική ανάκαμψη, ενώ τονίζει ακόμα τα πιθανά οφέλη από τις συνέργειες και τη μείωση στα κόστη. Η μετοχή της Alpha Bank είναι η κορυφαία επιλογή της αμερικανικής τράπεζας.

Για τη Eurobank τονίζει ότι η κεφαλαιακή ενίσχυση αποτέλεσε σημαντικό ορόσημο. Προβλέπει πως η τράπεζα θα ωφεληθεί από την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αλλά και από την ενοποίηση και αναδιάρθρωση του κλάδου.

Σε ό,τι αφορά την Πειραιώς τονίζει πως ο τραπεζικός όμιλος θα ευνοηθεί από τις συνέργειες, ενώ προσθέτει πως η πρόσφατη κεφαλαιακή ενίσχυση τον φέρνει σε ισχυρή θέση εν όψει των επικείμενων stress tests από την ΕΚΤ.

HSBC: Αναβαθμίζει Alpha, ΕΤΕ και Πειραιώς

Σε αναβάθμιση της σύστασης της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας σε "overweight" από "underweight", και της Τράπεζας Πειραιώς σε "neutral" από "underweight", προχώρησε η HSBC.

Παράλληλα, αύξησε την τιμή στόχο για την Alpha Bank στα 0,87 ευρώ από 0,68 ευρώ, ενώ μείωσε την τιμή στόχο για την Εθνική Τράπεζα στα 3,82 ευρώ από 3,96 ευρώ προηγουμένως.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v