Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Euroxx: Overweight για Μυτιληναίο - ΜΕΤΚΑ

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη ΜΕΤΚΑ στα 15 ευρώ, και μείωση για την Μυτιληναίος στα 7,80 ευρώ, προχώρησε η Euroxx, διατηρώντας και για τις δυο αμετάβλητη την σύσταση "overweight".

Euroxx: Overweight για Μυτιληναίο - ΜΕΤΚΑ

Στα 15 ευρώ ανά μετοχή, από 14 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη ΜΕΤΚΑ η Euroxx Sec, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση "overweight".

Η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για εντυπωσιακά αποτελέσματα το α' τρίμηνο, και για ισχυρή «ορατότητα» σε ότι αφορά τις πωλήσεις και την κερδοφορία της εταιρείας.

Όπως επισημαίνει, ο ανταγωνισμός από τις κινεζικές και κορεατικές εταιρείες στην περιοχή MENA ίσως αποτελέσει εμπόδιο για τον όμιλο, όπως και η μείωση του αριθμού των μεγάλων projects στην περιοχή. Ως αποτέλεσμα, η ΜΕΤΚΑ προς το παρόν συμμετέχει σε διαγωνισμούς για διάφορα μικρά projects στη Λιβύη, τον Λίβανο, την Κένυα και την Ανγκόλα, ενώ σχεδιάζει επίσης είσοδο στην αγορά της Νιγηρίας.

Η Eurxx Sec αυξάνει την εκτίμησή της για τις πωλήσεις και τα EBITDA κατά 10%, διατηρώντας αμετάβλητη την πρόβλεψη για κέρδη ανά μετοχή 1,56 ευρώ για το 2014, ενώ για το 2015 η πρόβλεψη για τα κέρδη ανά μετοχή μειώνεται κατά 12% στα 1,40 ευρώ.

Σε ξεχωριστή της έκθεση, η Euroxx Sec. Μειώνει την τιμή-στόχο για την Μυτιληναίος στα 7,80 ευρώ ανά μετοχή, από 8,20 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας όμως αμετάβλητη τη σύσταση "overweight".

Αναφέρει πως η εταιρεία διαθέτει ένα καλά διαφοροποιημένο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο που δημιουργεί ρευστό, ενώ σημειώνει πως το α' τρίμηνο η εταιρεία εμφάνισε ανθεκτικά EBITDA, αλλά ισχνά καθαρά έσοδα.

Η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για ισχυρή προοπτική ανόδου στο τμήμα των μετάλλων και της εξόρυξης, ενώ προχωρά σε αύξηση των εκτιμήσεών της για τι πωλήσεις και τα EBITDA του 2014 κατά 10% διατηρώντας αμετάβλητη την εκτίμηση για κέρδη ανά μετοχή 1,56 ευρώ. Για το 2015 μειώνει κατά 12% στα 1,40 ευρώ, λόγω των περιορισμένων πιέσεων στα περιθώρια από το project της υποδομής της ΕΡΓΟΣΕ. Όπως επισημαίνει, δεδομένου του επιτυχημένου track record της ΜΕΤΚΑ, του καθαρού ρευστού των 206 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο και του ανεκτέλεστου των 1,5 δισ. ευρώ, τα ρίσκα για τις προβλέψεις του 2014-2016 είναι ανοδικά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v