Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DB: Αυξάνει τιμές-στόχους για Alpha και Εθνική

Η Deutsche Bank αναβαθμίζει τη σύσταση σε buy για Alpha Bank και Εθνική ενώ παράλληλα ξεκινά κάλυψη της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς με τιμή-στόχο τα 2,4 ευρώ. Εμφανίζεται αισιόδοξη για τις προοπτικές των τραπεζών.

DB: Αυξάνει τιμές-στόχους για Alpha και Εθνική

Η κερδοφορία του ελληνικού τραπεζικού κλάδου θα βελτιωθεί σημαντικά τα προσεχή έτη εκτιμά η Deutsche Bank σε έκθεση για τις εγχώριες τράπεζες.

Προβλέπει πως η αναμενόμενη ανάκαμψη της Ελλάδας αλλά και η επιστροφή των καταθέσεων θα μειώσει τα κόστη δανεισμού για τράπεζες. Ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους των τραπεζών θα τρέξουν με ρυθμό 11% ανά έτος.

Η Deutsche Bank αυξάνει τις τιμές-στόχους για τις μετοχές των Εθνικής και Alpha Bank, ενώ ξεκινά την κάλυψη της Τράπεζας Πειραιώς.

Για την Εθνική θέτει νέα τιμή τα 4,0 ευρώ, από 3,05 πριν και αναβαθμίζει τη σύσταση σε buy. Αναφέρει ότι είναι η προτιμώμενη επιλογή της και διαθέτει υψηλά περιθώρια ανόδου αλλά πιο αδύναμη κεφαλαιακή βάση σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Για την Alpha η νέα τιμή- στόχος τίθεται στα 0,90 ευρώ με σύσταση buy. Η Deutsche Bank προβλέπει ότι η τράπεζα θα επιστρέψει στην κερδοφορία το 2015 και έως το 2018 τα κέρδη θα αυξάνονται με ρυθμό 46% ανά έτος.

H Deutsche Bank θέτει τιμή-στόχο τα 2,4 ευρώ για την Πειραιώς με σύσταση Buy. Τονίζει ότι η τράπεζα θα επωφεληθεί περισσότερο από την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας καθώς είχε ενεργότερη συμμετοχή στις συγχωνεύσεις, ενώ διαθέτει υψηλότερο αριθμό μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Για το 2105 τα κέρδη της Πειραιώς θα διαμορφωθούν στα 314 εκατ., εκτιμά η γερμανική τράπεζα.

Ο διεθνής οίκος προσθέτει ακόμη ότι η Ελλάδα φαίνεται να ανακτά πλήρως τη θέση της στον πυρήνα της ευρώπης και εκτιμά ότι η οικονομία θα τρέξει με ρυθμό 0,6% φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v