Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιασώ: Θετική η Alpha για άνοιγμα σε Ν. Προάστια

Θετική χαρακτηρίζεται από την Alpha Finance η πρόθεση του ομίλου Ιασώ να ξεκινήσει και αυτός νέα μονάδα στα Νότια Προάστια, αν και επισημαίνει το ”βαρύ επενδυτικό πρόγραμμα” που ήδη τρέχει, αλλά και την έλλειψη λεπτομερούς ενημέρωσης.

Ιασώ: Θετική η Alpha για άνοιγμα σε Ν. Προάστια
”Δύσκολη” χαρακτηρίζει η Alpha Finance την όποια συγκεκριμένη εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος της κίνησης του Ιασώ να προχωρήσει στην δημιουργία νέας κλινικής στη Νότια Αθήνα και της συνεπαγόμενης αύξησης κεφαλαίου 10 εκατ. ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, οι μετοχές θα δοθούν σε περιορισμένο αριθμό γιατρών έναντι 5 ευρώ η κάθε μία και ως εκ τούτου η Alpha Finance υπολογίζει ότι ο όμιλος θα εκδώσει 2 εκατ. νέες μετοχές στις 44,08 εκατ. υπάρχουσες.



Παρά την έλλειψη λεπτομερούς ενημέρωσης, γύρω από τα σχέδια του ιατρικού ομίλου, η Alpha Finance θεωρεί θα έχει έως τώρα τους γιατρούς που απαιτούνται προκειμένου να ξεκινήσει και να λειτουργήσει η νέα μονάδα.

Επιπρόσθετα, η περιοχή χαρακτηρίζεται ”ανεξερεύνητη” προς το παρόν, αλλά τονίζει πως θα πρέπει να υπενθυμιστεί ότι το Υγεία είναι στο τελικό σχέδιο της ολοκλήρωσης της συμφωνίας με τον Ερυθρό Σταυρό για το χτίσιμο, στην ίδια περιοχή, δύο νέων νοσοκομειακών μονάδων.

Τέλος, αναφέρει η χρηματιστηριακή, πολλά εξαρτώνται από το αν θα πρόκειται για μαιευτήριο ή για γενική κλινική, αφού το Ιασώ παρουσιάζει καλύτερες επιδόσεις στον τομέα της μαιευτικής όπου εμφανίζει και καλύτερα περιθώρια κερδών.

Συνολικά, η Alpha Finance θεωρεί την επιχειρηματική κίνηση θετική, αφού όπως εκτιμά ένα νέο νοσοκομείο έχει την ικανότητα να δημιουργήσει τεράστια αξία για τους μετόχους και την εταιρία, αλλά επισημαίνει το ρίσκο πραγματοποίησης ενός τέτοιου εγχειρήματος αφού όπως λέει η εταιρία ήδη ”τρέχει” ήδη ένα βαρύ επενδυτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει και το θεσσαλικό νοσοκομείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v