Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Ισχυρή κεφαλαιακά η Finansbank για να αντέξει τις προκλήσεις

Η Finansbank διαθέτει τους ισχυρότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας από τις τουρκικές τράπεζες που βρίσκονται από ξένη ιδιοκτησία, σημειώνει η Fitch.

Fitch: Ισχυρή κεφαλαιακά η Finansbank για να αντέξει τις προκλήσεις

Οι τουρκικές τράπεζες που βρίσκονται υπό ξένη ιδιοκτησία βρίσκονται σε καλή θέση να αντιμετωπίσουν της προκλήσεις που είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ευμετάβλητου λειτουργικού περιβάλλοντος της Τουρκίας, λέει σε νέα έκθεσή της η Fitch.

Όπως επισημαίνει, τα συνδυασμένα assets των Finansbank, Turk Ekonomi Bankasi, Denizbank και ING Bank, που ανήκουν κατά πλειοψηφία σε ξένες τράπεζες, αντιπροσωπεύουν γύρω στο 14% των assets του τραπεζικού τομέα της Τουρκίας.

Σε ότι αφορά την Finansbank, συγκεκριμένα, η Fitch αναφέρει πως διαθέτει τους ισχυρότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας μεταξύ των τραπεζών, στοιχείο κρίσιμο δεδομένου ότι η μητρική της, η Εθνική Τράπεζα, ενδέχεται να μην μπορέσει να ρίξει επιπλέον κεφάλαια στην Finansbank εάν απαιτηθεί.

Επίσης, ο οίκος αναφέρει ότι η ικανότητα απορρόφησης απωλειών στην Finansbank, την TEB και την ING είναι επαρκής στα τρέχοντα επίπεδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v