Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς βλέπουν την Πειραιώς Nomura, JP Morgan & Citi

Εντός των προβλέψεων τα οικονομικά αποτελέσματα της Πειραιώς λένε Nomura, JP Morgan και Citi. Πού τοποθετούν την τιμή στόχο για τη μετοχή.

Πώς βλέπουν την Πειραιώς Nomura, JP Morgan & Citi

Ελαφρά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της ήταν τα αποτελέσματα τριμήνου της Πειραιώς, σύμφωνα με τη Nomura. Η έκθεση του οίκου τοποθετεί την τιμή στόχο στο 1,5 ευρώ, όπως και προηγουμένως, ενώ σταθερή κρατά και τη σύσταση (neutral). Σημειώνεται ότι η τρέχουσα τιμή της Πειραιώς είναι 1,8 ευρώ. 

Από τη δική της πλευρά, και η JP Morgan υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα της Πειραιώς ήταν σε γενικές γραμμές αντίστοιχα των προβλέψεων. Τονίζει ότι επιβεβαιώνονται οι θετικές τάσεις και θέτει την τιμή στόχο στο 1,75 ευρώ.

Όπως αναφέρει, τα κόστη σημειώνουν πτώση 39% σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2013 και είναι 5% καλύτερα από τις εκτιμήσεις, ενώ το Core Tier 1 με βάση τους κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ υπολογίζεται σε 11% (εξαιρουμένων των προνομιούχων μετοχών), έναντι 11,6% για την ΕΤΕ (μετά τα σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης που παρουσίασε) και 11,9% για την Alpha Bank.

Οι θετικές τάσεις σε ό,τι αφορά τα προ προβλέψεων κέρδη, ο βραδύτερος σχηματισμός μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα ανώτερα περιθώρια και τα χαμηλότερα λειτουργικά έξοδα της τράπεζας αναμένεται να τύχουν θετικής υποδοχής από την αγορά, σχολιάζει η Citi, χωρίς να θέτει τιμή στόχο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v