Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Στα 26,5 ευρώ ανεβάζει τον πήχη η UBS

Στα 26,5 ευρώ από 25 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ η UBS με σημερινή της έκθεση, διατηρώντας τη σύσταση ”buy 2”. Η UBS επισημαίνει ότι ο ΟΤΕ σε επίπεδο μητρικής εταιρίας θα πρέπει να απελευθερωθεί εντελώς από χρέη εντός του 2007 και εκτιμά ότι το περιθώριο επαναμόχλευσης διαμορφώνεται στα 3 δισ. ευρώ.

OTE: Στα 26,5 ευρώ ανεβάζει τον πήχη η UBS
Στα 26,5 ευρώ από 25 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ η UBS με σημερινή της έκθεση, διατηρώντας τη σύσταση ”buy 2”.

Όπως εκτιμά ο διεθνής οίκος, το επίκεντρο του ΟΤΕ τα προηγούμενα δύο χρόνια ήταν η αναδιάρθρωση. Όμως τώρα που το σχέδιο αναδιάρθρωσης είναι σε καλό δρόμο, η επόμενη πρόκληση της διοίκησης είναι να ασχοληθεί με τον ισολογισμό.

Όπως αναφέρει η UBS, ο λόγος καθαρού χρέους/EBITDA του ΟΤΕ διαμορφώνεται στο 1, πολύ χαμηλότερα του μέσου όρου 2 για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ενώ, εκτός της χαμηλής μόχλευσης, ο οίκος εκτιμά ότι ο ΟΤΕ μπορεί να παράξει ταμειακές ροές ύψους 800 εκατ. ευρώ το 2007.

Η UBS επισημαίνει ότι ο ΟΤΕ σε επίπεδο μητρικής εταιρίας θα πρέπει να απελευθερωθεί εντελώς από χρέη εντός του 2007 και εκτιμά ότι το περιθώριο επαναμόχλευσης διαμορφώνεται στα 3 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι ο ΟΤΕ θα διανείμει μέρισμα της τάξεως του 0,40 ευρώ. Μια πιθανή εξαγορά των μειοψηφιών της Cosmote θα ενισχύσει τα κέρδη του ανά μετοχή κατά 10% - 15%.

Η UBS θέτει τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 26,5 ευρώ, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου 12% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος την Παρασκευή 2/2 στα 23,62 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v