Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εurobank: Εκτιμήσεις για αύξηση 29,5% στα κέρδη

Αύξηση 29,5% των ενοποιημένων καθαρών κερδών της, σε ετήσια βάση, αναμένεται να ανακοινώσει η EFG Εurobank για το σύνολο του 2006 λόγω της ισχυρής επέκτασης των χορηγήσεων.

Εurobank: Εκτιμήσεις για αύξηση 29,5% στα κέρδη
Αύξηση 29,5% των ενοποιημένων καθαρών κερδών της, σε ετήσια βάση, αναμένεται να ανακοινώσει η EFG Εurobank για το σύνολο του 2006 λόγω της ισχυρής επέκτασης των χορηγήσεων.

Σύμφωνα με τον μέσο όρο 10 αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters, η Eurobank αναμένεται να ανακοινώσει ενοποιημένα καθαρά κέρδη ύψους 649 εκατ. ευρώ, έναντι 501 εκατ. ευρώ το 2005.

Για το τέταρτο τρίμηνο, η τράπεζα αναμένεται να σημειώσει καθαρά κέρδη 159,7 εκατ. ευρώ, σε ετήσια βάση, ενισχυμένα κατά 37,4% σε ετήσια βάση.

Η κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου συνολικά για το 2006 αναμένεται ισχυρή λόγω των συνεχιζόμενων υψηλών ρυθμών επέκτασης των χορηγήσεων στην στεγαστική και καταναλωτική πίστη.

”Η επέκταση των χορηγήσεων στο εσωτερικό και το εξωτερικό και η βελτίωση στα έσοδα από χρηματοοικονομικές πράξεις οδηγούν σε αυτή την αύξηση κερδών”, είπε ο Αντώνης Κουλεϊμάνης, αναλυτής στην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος.

Η Eurobank, με παρουσία στην Ρουμανία, την Βουλγαρία, την Τουρκία, την Πολωνία, την Σερβία και την Ουκρανία, θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της στις 8 Φεβρουαρίου.

Οι αναλυτές είπαν ότι οι ρυθμοί αύξησης των στεγαστικών δανείων της Eurobank, σε ετήσια βάση, θα ξεπεράσουν το 30% με τα καταναλωτικά δάνεια να αυξάνονται 20%.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους του ομίλου αναμένεται να διαμορφωθούν στα 1,61 δις ευρώ, κατά μέσο όρο, καταγράφοντας αύξηση 17,7% σε ετήσια βάση.

Η Eurobank στοχεύει σε μέση ετήσια αύξηση 20% των καθαρών κερδών της από το διάστημα 2006-2008.

Η μετοχή της Eurobank έχει ενισχυθεί 9,5% από τις αρχές του έτους με την ευρύτερη αγορά να κερδίζει 8,19%. H μετοχή της Eurobank διαπραγματεύεται 17,8 τα εκτιμώμενα κέρδη για το 2007 έναντι 17,2 των ευρωπαίων ανταγωνιστών της.

Τις προβλέψεις παρείχαν οι: P&K Xρηματιστηριακή, Deutsche Bank, Επενδυτική Τράπεζα, Πειραιώς-Σίγμα Χρηματιστηριακή, Proton Χρηματιστηριακή, Beta Χρηματιστηριακή, Eθνική Χρηματιστηριακή, HSBC-Παντελάκης, Euroxx Χρηματιστηριακή, Eurocorp Χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v