Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BofA: Κατεβάζει την τιμή στόχο για ΕΛΠΕ στα €6,2

Σύμφωνα με την Bank of America τα αποτελέσματα τριμήνου ήταν πάνω από τις προβλέψεις, ωστόσο η χρονιά θα αποδειχθεί δύσκολη για τον ελληνικό όμιλο.

BofA: Κατεβάζει την τιμή στόχο για ΕΛΠΕ στα €6,2

Τα αποτελέσματα των Ελληνικών Πετρελαίων για το πρώτο τρίμηνο ήταν καλύτερα των εκτιμήσεών μας κατά 13% και 6% υψηλότερα από την μέση εκτίμηση, παραδέχεται η Bank of America σε ανάλυσή της. Δίνει έμφαση στο γεγονός ότι η διακοπή λειτουργίας της μονάδας στην Ελευσίνα αποδείχθηκε λιγότερο επιβαρυντική απ’ όσο αναμένονταν και ότι η ζήτηση στην εγχώρια αγορά σταθεροποιείται.

Ωστόσο, σύμφωνα με την BofA η χρονιά θα είναι δύσκολη και η μέση εκτίμηση για τα EBITDA του 2014 έχει ήδη μειωθεί 16% (411 εκατ. ευρώ η μέση εκτίμηση, 399 εκατ. αυτή της BofA) αλλά αντιπροσωπεύει 2,3 φορές τα αντίστοιχα μεγέθη του 2013. Όπως υποστηρίζει θα πρέπει μια σειρά από θετικούς παράγοντες να λειτουργήσουν υπέρ των ΕΛΠΕ ώστε να δικαιολογήσουν αυτό το μεγάλο ανοδικό βήμα. Κατά την BofA με δεδομένες τις δυσκολίες στην ευρωπαϊκή αγορά διύλισης με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα.

Με βάση την παραπάνω ανάλυση, ο οίκος αναθεωρεί στα 6,2 ευρώ την τιμή στόχο (από 6,5 ευρώ) και την σύσταση σε «neutral».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v