Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Finance: «Neutral» για τη μετοχή του ΟΠΑΠ

Η Χρηματιστηριακή δίνει τιμή στόχο τα 9,8 ευρώ, κάτω από την τρέχουσα τιμή του ΟΠΑΠ, επικαλούμενη τις πιθανές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με ΕΕ για το διαδικτυακό στοίχημα.

Alpha Finance: «Neutral» για τη μετοχή του ΟΠΑΠ

Πάνω από τις εκτιμήσεις ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που παρουσίασε ο ΟΠΑΠ, σημειώνει η Alpha Finance σε ανάλυσή της. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ξεκίνησε καλά τη χρονιά, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι βλέπει λόγο να αλλάξει τις εκτιμήσεις για το σύνολο του έτους. Παραμένει, όπως αναφέρει, επιφυλακτική για τις πιθανές «συνέπειες» που θα έχει ο ΟΠΑΠ λανσάροντας στις 2 Ιουνίου το διαδικτυακό στοίχημα, δεδομένου ότι δεν θα έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την ΕΕ για το θέμα. 

Όπως αναφέρει, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο κανονισμός για το διαδικτυακό στοίχημα και έχουν δοθεί οι σχετικές άδειες από την Αρχή Στοιχηματισμού, αλλά αυτά αφορούν μόνο στο δικαίωμα του ΟΠΑΠ να παράσχει υπηρεσίες μέσω του ίντερνετ. Δεν γίνεται αναφορά για το θέμα της αποκλειστικότητας ή για τις 24 προσωρινές άδειες που έχουν δοθεί σε άλλες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την Alpha Finance, το υπουργείο Οικονομικών τις επόμενες ημέρες πιθανότατα θα ξεκαθαρίσει ποιοι θα λειτουργούν διαδικτυακά (μόνο ο ΟΠΑΠ ή και οι άλλοι 24 κάτοχοι άδειας) και τι παιχνίδια θα προσφέρει ο κάθε ένας. Ωστόσο, καταλήγει, η τελική απόφαση ανήκει στην Κομισιόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v