Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nomura: Οι τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Σταθερά περιθώρια και ζημιές -πλην Εθνικής- θα εμφανίσουν οι ελληνικές τράπεζες στο α' τρίμηνο, τονίζει σε έκθεσή της η Nomura. Γιατί είναι αισιόδοξη για τα επόμενα τρίμηνα. Τι βλέπει για NPLs και NII. Οι συστάσεις και οι στόχοι για τις μετοχές.

Nomura: Οι τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα τριμήνου των τραπεζών καταθέτει η Nomura σε έκθεσή της.

Ο οίκος δίνει σύσταση "buy" για τον τίτλο της Alpha Bank, με τιμή-στόχο στα 0,75 ευρώ, διατηρεί σύσταση "neutral" για Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank με στόχο το 1,5 ευρώ και το 0,4 ευρώ αντίστοιχα, ενώ η τιμή-στόχος για την Εθνική Τράπεζα διαμορφώνεται στα 3,1 ευρώ, με σύσταση reduce.    

Αναφορικά με το Q1, ο οίκος εκτιμά ότι μόνο η Εθνική θα εμφανίσει καθαρά κέρδη, της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ. Προβλέπει ζημιές 117 εκατ. για την Alpha, 202 εκατ. για την Τράπεζα Πειραιώς και 204 εκατ. για τη Eurobank.  

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι τα περιθώρια θα παραμείνουν σταθερά σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, λόγω περαιτέρω απομόχλευσης.

Ωστόσο, σημειώνει ότι αναμένει περαιτέρω βελτίωση των περιθωρίων από το β' τρίμηνο.  

Η Nomura εκτιμά ότι η θετική επίπτωση από τα έσοδα των αυξήσεων κεφαλαίου καθώς και η περαιτέρω μείωση του κόστους χρηματοδότησης θα επιτρέψουν στις ελληνικές τράπεζες να αυξήσουν τα καθαρά έσοδα από τόκους σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι οι ανταγωνιστές τους στον ευρωπαϊκό νότο για ολόκληρο το 2014. 

Όσον αφορά στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ο οίκος εκτιμά ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται το 2014. Ωστόσο, εκτιμά ότι θα καταγραφεί βελτίωση τα επόμενα τρίμηνα. Σημειώνει ότι το κόστος ρίσκου θα παραμείνει υψηλό το α΄τρίμηνο, αλλά χαμηλότερα σε σχέση με το δ΄τρίμηνο του 2013. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v