Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύει το στελεχικό της δυναμικό η Λέων Δεπόλας ΑΕΠΕΥ

Νέα επενδυτική υπηρεσία διαχείρισης χαρτοφυλακίων από τη Λέων Δεπόλας ΑΕΠΕΥ. Στο δυναμικό της ο Φ. Μπουκουβάλας. Πρωτιά στις συναλλαγές ξένων μετοχών. Εκτίναξη τζίρου το 2013, στις 577 χιλ. τα κέρδη μετά φόρων.

Ενισχύει το στελεχικό της δυναμικό η Λέων Δεπόλας ΑΕΠΕΥ

Η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. στο πλαίσιο παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς τους επενδυτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ανακοίνωσε την ένταξη του κ. Φ. Μπουκουβάλα στο στελεχιακό δυναμικό της, με τομέα ευθύνης την υπό σύσταση νέα επενδυτική υπηρεσία της διαχείρισης χαρτοφυλακίων.

Ο κ. Μπουκουβάλας προέρχεται από τον τραπεζικό κλάδο και διετέλεσε επί σειρά ετών ανώτερο διευθυντικό στέλεχος σε εταιρείες διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων στην Ελλάδα καθώς και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.

Πρωτιά στις συναλλαγές ξένων μετοχών

Η εταιρεία, με ιστορία 30 ετών, έχει εδραιώσει τη θέση της μεταξύ των μεγαλύτερων ιδιωτικών χρηματιστηριακών εταιρειών με σταθερά ανοδική πορεία και αυξανόμενο μερίδιο αγοράς στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

Οπως αναφέρεται, πρωταγωνιστεί και στη συναλλακτική δραστηριότητα επί ξένων μετοχών μέσω του δικτύου Xnet του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς κατέχει την 1η θέση ανάμεσα στις χρηματιστηριακές εταιρίες στις συναλλαγές επί ξένων μετοχών, με μερίδιο αγοράς 23,8% (Ιανουάριος 2014-Απρίλιος 2014). Ιδιαιτέρως θετικά αποτιμάται, σύμφωνα με την εταιρία, και η δραστηριοποίηση στον τομέα των ελληνικών εταιρικών ομολόγων, καθώς τα προσεχή έτη αναμένεται σημαντική ανάπτυξη σε αυτή την κατηγορία άντλησης εταιρικών κεφαλαίων.

Τα αποτελέσματα χρήσης 2013

Η χρηματιστηριακή ανάκαμψη της ελληνικής αγοράς που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2012 και συνεχίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια του 2013, επηρέασε θετικά τα αποτελέσματα της χρήσης τόσο σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας όσο και σε επίπεδο κερδών επί του χαρτοφυλακίου μετοχών και ομολόγων της εταιρείας.

Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 72,37%, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 826.192,03€ ενώ τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 577.824,06€ (έκτακτη επιβάρυνση 187.105,76€ από την φορολόγηση αποθεματικών Ν. 4172/2013). Η εταιρία διαθέτει σημαντικά ταμειακά διαθέσιμα και διατηρεί μηδενικό τραπεζικό δανεισμό .

Τέλος ο δείκτης φερεγγυότητας της εταιρίας διαμορφώθηκε στο 114,84% την 31/03/2014, με ελάχιστο απαιτούμενο από τις εποπτικές αρχές το 8%. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως η υγιής κεφαλαιακή διάρθρωση και τα υψηλά επίπεδα ανταγωνιστικότητας, αποτελούν το βασικό πυλώνα για την ισχυρή και σταθερή ανάπτυξή της τα τελευταία έτη αλλά και την περαιτέρω θετική της πορεία, σύμφωνα με τη Λέων Δεπόλας ΑΕΠΕΥ.

Το ευρύ φάσμα των προσφερομένων προϊόντων σε συνδυασμό με την ανάπτυξη σύγχρονων και καινοτόμων συστημάτων εξυπηρέτησης και ενημέρωσης των πελατών, αποτελούν, σύμφωνα πάντα με την εταιρία, εγγύηση για τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων επενδυτικών υπηρεσιών προς την σταθερά αυξανόμενη πελατειακή της βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v